Τα κατοικίδια βελτιώνουν την κοινωνική σου ζωή

15:31 19/8/2014 - Πηγή: iPop

Εάν είσαι από αυτούς που αναρωτιούνται για το αν πρέπει να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο ή όχι, πλέον υπάρχει ένας επιπλέον λόγος. Εκτός του ότι τα κατοικίδια είναι συντροφιά και μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα, μια νέα μελέτη αποκάλυψε πως οι άνθρωποι που έχουν στενές σχέσεις με το κατοικίδιό τους, κερδίζουν πολλά στην κοινωνική τους ζωή και στις σχέσεις τους.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο το αν έχεις κατοικίδιο αλλά η σχέση που έχεις αναπτύξει μαζί του. Οι ενήλικες που συμμετείχαν στην

έρευνα και είχαν στενή σχέση με το κατοικίδιό τους, ήταν και πιο στενά συνδεδεμένοι με τον περίγυρό τους και τις σχέσεις του», δήλωσε σχετικά η συντάκτης της μελέτης Megan Mueller, ψυχολόγος στο Πανεπιστημίου του Tufts.

Στη μελέτη, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 ενήλικες ιδιοκτήτες κατοικίδιων, οι οποίοι ερωτήθηκαν σχετικά με την στάση τους απέναντι στα ζώα και την αλληλεπίδραση που είχαν αυτά στην κοινωνική τους ζωή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έδειχναν μεγαλύτερη φροντίδα για τα ζώα τους είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να συμμετέχουν ενεργά στις κοινότητές τους και να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους σε αυτές. Επιπλέον, το μεγαλύτερο δέσιμο με τα κατοικίδια έδινε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε στους ιδιοκτήτες.

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να ωφελήσει και τη σωματική υγεία εκτός από την ψυχική. Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες ζώων είχαν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, ήταν σε πιο καλή φυσική κατάσταση, ήταν πιο ευσυνείδητοι, πιο εξωστρεφείς και πιο κοινωνικοί.

The post Τα κατοικίδια βελτιώνουν την κοινωνική σου ζωή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα