6 τεχνολογικές «παγίδες» και πώς να τις αποφύγεις

14:31 19/8/2014 - Πηγή: iPop

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και της πληροφορίας, με αποτέλεσμα να περνάμε την ημέρα μας μπροστά στις οθόνες των gadgets που έχουν γεμίσει το σπίτι μας. Φυσικά αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα μας έχουν διευκολύνει στην καθημερινότητά μας και μας έχουν φέρει πολύ κοντά σε αυτό που αποκαλούμε «παγκόσμια κοινωνία».

Από την άλλη πλευρά, όλοι αισθανόμαστε και λίγο ένοχοι για τις υπερβολικές ώρες που περνούμε μπροστά από μια οθόνη και το ατέλειωτο χάσιμο χρόνου που επιφέρει αυτή η τακτική. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες «παγίδες» στις

οποίες πέφτουμε με αυτά τα καταπληκτικά είναι η αλήθεια gadgets που χρησιμοποιούμε καθημερινά, που στο τέλος μας κάνουν να χάνουμε την ουσία και να αισθανόμαστε άσχημα για τον χρόνο που χαραμίσαμε απλά μη κάνοντας τίποτα.

Δες, λοιπόν, ποιες είναι αυτές οι τεχνολογικές «παγίδες» στις οποίες πέφτεις και τι θα πρέπει να κάνεις για να τις αποφύγεις

Τραβάς φωτογραφία μια στιγμή αντί να την απολαύσεις

Κάθεσαι στην παραλία και πίσω από τα απέναντι βουνό έχει δημιουργηθεί ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Σηκώνεις λίγο το κεφάλι από το facebook, παίρνεις μια φωτογραφία και ξαναχάνεσαι στα socialmedia χάνοντας την εκπληκτική στιγμή. Όντως οι φωτογραφίες είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να απαθανατίσεις μια στιγμή που θα μπορείς να τη μνημονευτείς αργότερα στο μέλλον, όμως μερικά πράγματα άστα και για τη «φωτογραφική» του μυαλού σου. Άσε λίγο χώρο λοιπόν για τέτοιες στιγμές και στο «σκληρό δίσκο» του κεφαλιού σου.

Κάνεις συνεχώς scroll στο newsfeed σου κατά τη διάρκεια της εξόδου σου για φαγητό

Δεν επικοινωνείς με κανέναν και είσαι αφοσιωμένος μόνιμα στο τι συμβαίνει στο διαδικτυακό κόσμο. Πολλές φορές μάλιστα ξεχνάς και να φας! Τα ποσταρίσματα και οι ειδήσεις δεν πάνε πουθενά. Απόλαυσε το δείπνο σου με την παρέα σου και θα έχεις και περισσότερα πράγματα να δεις μετά.

Κοιτάς τα μηνύματα και τα mail σου κατά τη διάρκεια της εργασίας σου

Αν είναι όντως για τη δουλειά σου, τότε είναι μια πολύ χρήσιμη τακτική. Αν όμως υιοθετείς συνεχώς αυτήν την πρακτική στη δουλειά σου το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάνεις πολύτιμο χρόνο που θα σου κοστίσει αργότερα. Μπορεί μάλιστα και κάποιο μήνυμα να σου χαλάσει την ψυχολογία και να σου αποσπάσει την προσοχή από τη δουλειά σου. Δώσε προσοχή σε αυτό που δουλεύεις και δες προσωπικά μηνύματα και mail μόλις τελειώσεις.

«Σερφάρεις» όταν πέφτεις για ύπνο

Στις 11 το βράδυ θα καθαρίσεις το mailσου από άχρηστα εισερχόμενα; Απαγορεύεται αυστηρώς το smartphoneαπό το υπνοδωμάτιο. Θα χαλάσεις τον ύπνο σου και θα αισθάνεσαι κουρασμένος και αντιπαραγωγικός το πρωί.

Βλέπεις κάθε βράδυ την αγαπημένη σου σειρά

Εντάξει τι είναι 3 επεισόδια του «BreakingBad», κάθε βράδυ; Οι ώρες που περνούμε μπροστά σε υπολογιστή είναι ήδη αρκετές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσπάθησε να κοιμηθείς φυσικά για να καθαρίσεις το κεφάλι σου. Ούτε οι σεζόν τελειώνουν σε ένα βράδυ, ούτε φυσικά και οι σειρές.

Περπατάς με το βλέμμα καρφωμένο στο κινητό

Όχι μόνο είσαι ενοχλητικός και για τους υπόλοιπους περαστικούς, αλλά αποτελείς και δημόσιο κίνδυνο καθώς μπορείς από το πουθενά να βρεθείς στη μέση του δρόμου και να προκαλέσεις ατύχημα, ή να σε πατήσει αυτοκίνητο. Σήκωσε το κεφάλι από το κινητό θα το κοιτάξεις μόλις φτάσεις στον προορισμό σου.

The post 6 τεχνολογικές «παγίδες» και πώς να τις αποφύγεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα