Τα ετερώνυμα όντως έλκονται;

17:23 31/7/2019 - Πηγή: iPop

Ένα πράγμα είναι αναμφισβήτο σ’ αυτό τον κόσμο: Τα ετερώνυμα έλκονται. Αν βέβαια μιλάμε για ηλεκτρικά φορτία! Στον κόσμο των σχέσεων, τίποτα δεν είναι απόλυτο!

Σίγουρα μπορεί να υπάρξει έλξη ανάμεσα σε δύο ετερώνυμα, αλλά για να περάσει επιτυχώς τις δοκιμασίες της ζωής μια σχέση, συνήθως βασίζεται στις ομοιότητες που έχουν τα δύο μέλη και όχι στις διαφορές τους!

Πάρα το παράδειγμα μιας απλής φιλίας: Ποιοι είναι οι φίλοι σου; Αυτοί που μοιράζεστε περισσότερα κοινά στοιχεία ή διαφορετικά; Είναι λίγο δύσκολο κάποιος που έχει βαθιά συντηρητικές απόψεις να είναι κολλητός με κάποιον φιλελεύθερο.

Κι όχι επειδή δεν μπορούν να συνεννοηθούν σε κανένα επίπεδο, αλλά επειδή αυτά που τους χωρίζουν πολλές φορές δεν είναι εύκολο να γεφυρωθούν και προκαλούν συγκρούσεις.

Παρόμοια και σε μια σχέση, ένα ζευγάρι με εκ διαμέτρου αντίθετες προοπτικές για τη ζωή, είναι δύσκολο να έχει μια αρμονική σχέση χωρίς συγκρούσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα μέλη ενός ζευγαριού πρέπει να συμφωνούν στα πάντα.

Μερικές διαφορετικές ιδέες μπορούν να τονώσουν τη σχέση, καθώς -μεταξύ μας- είναι και λίγο βαρετό όταν συμφωνείς σε όλα με κάποιον άλλον γιατί μπορεί εύκολα να φτάσεις σε σημείο να μην κάνεις συζητήσεις, λόγω της έλλειψης του αντιλόγου!

Αλλά όταν μιλάμε για εκ διαμέτρου διαφορετικές απόψεις πάνω σε σημαντικά ζητήματα, όπως η διαχείριση των οικονομικών ή η θέληση για απόκτηση οικογένειας, ένα ζευγάρι με ίδιες ιδέες θα είναι πολύ καλύτερα από κάποιο άλλο που διαφωνεί σ’ αυτά.

Eπιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι ευτυχισμένοι γάμοι βασίζονται σε μια βαθιά φιλία ανάμεσα στους δύο συζύγους. Όταν το ζευγάρι απολαμβάνει κοινές δραστηριότητες, περνάει χρόνο μαζί και η επικοινωνία του βελτιώνεται.

Το σεξ είναι επίσης ένα βασικό θέμα στο οποίο πρέπει να τα βρίσκει το ζευγάρι για να είναι ευτυχισμένο! Εάν δεν μπορούν να βρουν έναν κώδικα επικοινωνίας στο σεξ και θέλει ο καθένας κάτι διαφορετικά, πώς θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα χωρίς προβλήματα αυτή η σχέση;

Και τελικά, τα ετερώνυμα έλκονται;

Φυσικά, δεν προσπαθούμε να σου πούμε ότι πρέπει να ψάξεις να βρεις έναν κλώνο σου, αλλά μάλλον θα είσαι περισσότερο ευτυχισμένη μ’ έναν άνθρωπο που μοιράζεσαι μαζί του περισσότερα κοινά παρά διαφορετικά στοιχεία. Εάν έχεις βρει ήδη τον άνθρωπό σου και είναι πραγματικά το άκρως αντίθετο από σένα, απλά στείλε μας την ιστορία σου με email για να την δημοσιεύσουμε!

Photo: israel palacio/ Unsplash

Το άρθρο Τα ετερώνυμα όντως έλκονται; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα