Μητσοτάκης: Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από το 1821

17:21 31/7/2019 - Πηγή: Aixmi

Ο πρωθυπουργός όρισε τη Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία θα αναλάβει τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε μαζί της στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι το 2021 θα είναι έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος. Η επιτροπή θα υπάγεται απευθείας στον ίδιο.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι

τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού».

Η κυρία Αγγελοπούλου έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».

Το όνομα της Επιτροπής θα είναι «Ελλάδα 2021» και θα αποτελείται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, και της επιστήμης. Κεντρικός της στόχος θα είναι η δημιουργία της στρατηγικής ενεργειών και του πλάνου δράσεων που θα συντελεστούν για τον εορτασμό της εθνικής επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Επιτροπή θα πρέπει να υποβάλει προτάσεις για την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού έθνους, του πολιτισμού και της ιστορίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τη σύσταση του ελληνικού κράτους έως σήμερα, αλλά και να συντελέσει στην ανάπτυξη του εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους.

The post Μητσοτάκης: Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από το 1821 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα