Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του φοιτητή στην Κάλυμνο

21:05 9/6/2019 - Πηγή: iPop
Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του φοιτητή στην Κάλυμνο, καθώς νέα στοιχεία έφερε στο «φως» η έκθεση ειδικού πραγματογνώμονα.

Πιο συγκεκριμένα, ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο απ’ τη νέα έκθεση ειδικού πραγματογνώμονα. Μετά τη συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη, η οικογένεια του φοιτητή ζητάει να βγει η υπόθεση απ’ το αρχείο, κάνοντας λόγο για δολοφονία

του 21χρονου, καθώς δεν πίστεψαν την εκδοχή ότι γλίστρησε και έπεσε απ’ τα βράχια.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγγενείς του Χατζηπαύλου ανέθεσαν στον μηχανολόγο μηχανικό Παναγιώτη Μαδιά την εκπόνηση μελέτης για τις συνθήκες θανάτου, απ’ το πόρισμα της οποίας, αποκλείεται η περίπτωση του ατυχήματος.

Το «Έθνος της Κυριακής» δημοσίευσε τα αποτελέσματα της νέας έκθεσης, με τα οποία ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας, αναμένεται να ζητήσει ν’ ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης.

Η μελέτη του Παναγιώτη Μαδιά έδειξε ότι ο θάνατος του φοιτητή δεν οφείλεται σε πτώση. Συγκεκριμένα το πόρισμα της μελέτης αναφέρει ότι: «Οι δυνάμεις που δέχτηκε το σώμα του Νίκου Χατζηπαύλου στις δύο φερόμενες πτώσεις ήταν της τάξεως των 2,9 τόνων, κατά την πρώτη κατακρήμνιση ύψους 57 µέτρων, και 2,1 τόνων, κατά τη δεύτερη κατακρήμνιση ύψους 30 μέτρων», ενώ τονίζει ακόμη ότι:

Η δε ταχύτητα που είχε το σώμα ήταν της τάξεως των 120 χιλ./ώρα στην πρώτη πτώση και 55,7 χιλ./ώρα στη δεύτερη πτώση. Με τα παραπάνω δεδομένα συνάγεται το συμπέρασμα ότι εάν ο 21χρονος πράγματι είχε πέσει από τα βράχια, τότε θα είχε υποστεί συντριπτικά κατάγματα και θραύση οστών στο σύνολο του σκελετού του αλλά και εκδορές μεγάλης έκτασης, σε βαθμό που το θύµα δεν θα ήταν αναγνωρίσιμο

Το ίδιο πόρισμα καταλήγει αναφέροντας ότι «σύμφωνα με τη δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση δεν διαπιστώθηκαν ανάλογης βαρύτητας κακώσεις, µε κατάγματα οστών και κακώσεις εσωτερικών οργάνων, λόγω της αναπτυχθείσας μεγάλης κινητικής ενέργειας. Συνεπώς, ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου δεν οφείλεται σε πτώση».

Διαβάστε ακόμη:

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του φοιτητή στην Κάλυμνο | Τα ανύπαρκτα κατάγματα και τα «περίεργα κυκλώματα»

Το άρθρο Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του φοιτητή στην Κάλυμνο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα