Σπιτικό mac and cheese με τυρένια, πλούσια γεύση!

14:56 26/6/2020 - Πηγή: iPop

Παραδοσιακό πιάτο της Ελλάδας δεν το λες, αλλά σίγουρα είναι ένα διάσημο παγκοσμίως πιάτο! Αν το καλοσκεφτείς, τι είναι η συνταγη για mac and cheese; Μακαρόνια με τυρί! Και τώρα θα μας πεις, ε σιγά χρειάζομαι και συνταγή γι’ αυτό; Αν θέλεις να έχεις τέλεια, τυρένια και πλούσια γεύση χρειάζεσαι την αυθεντική συνταγή!

Αυτήν

δηλαδή που θα δεις παρακάτω εάν θέλεις να σήμερα να το ζήσεις σαν Αμερικάνος και να μαγειρέψεις ένα παχυντικό -ναι το παραδεχόμαστε, αλλά είναι cheat day- αλλά φανταστικά απολαυστικό φαγητό!

Μακαρονάδα στην κούπα!

Τα υλικά για τη συνταγή για mac and cheese:1 2/3 φλιτζάνια ζυμαρικά κοράλλι1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι50 γρ. αλεύρι500 γρ. γάλα1 φλιτζάνι νερό2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη2 φλιτζάνια τυρί τσένταρΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή για mac and cheese;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα σ’ ένα σκεύος στη φωτιά.Προσθέτουμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο.Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βράσει το μείγμα. Βράζουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά.Βάζουμε 1½ φλιτζάνι τυρί μέχρι να λιώσει.Προσθέτουμε τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε το μείγμα σ’ ένα μικρό σκεύος για φούρνο και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί.Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά κι απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Η πιο γευστική συνταγή για κρεμώδες Mac and Cheese!

Το άρθρο Σπιτικό mac and cheese με τυρένια, πλούσια γεύση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα