Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι- Στο 15% η πληρότητα- Τιμές Ιουνίου τον Αύγουστο!

10:34 26/6/2020 - Πηγή: iPop

Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν λάβει τίποτα απ’ το κράτος. Μόλις στο 15% η πληρότητα σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπάρχουν τιμές Ιουνίου τον Αύγουστο για να κλείσουν τα δωμάτια!

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του Open TV, χαμηλές πληρότητες, κλειστά τουριστικά καταλύματα και ανύπαρκτες προκρατήσεις ακόμη και για τον Αύγουστο είναι η γενική εικόνα στον κλάδο, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα περιφερειακά αεροδρόμια, την 1η Ιουλίου. «Είναι σε ένα ποσοστό

15% της περσινής πληρότητας, τα νούμερα είναι απογοητευτικά», σημείωσε στο Open ο Κώστας Μπίζας, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στην Πάρο.

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση λαμβάνει ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με τους φετινούς τζίρους και σχεδιάζει νέα μέτρα στήριξης. Άλλωστε, αυτό προανήγγειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 28η γενική συνέλευση του Συνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Συγκεκριμένα, είπε ότι το κράτος στέκεται δίπλα στον κόσμο του τουρισμού προαναγγέλοντας τη λήψη πρόσθετων μέτρων εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο: «Έχουμε ακόμα εφεδρείες αν αυτό κριθεί απαραίτητο, είμαστε εδώ να δούμε αν χρειάζεται πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων παραγωγής. Πιστεύω προς τα τέλη Ιουλίου δεν θα διστάσουμε να τη δώσουμε».

Ο πρόεδρος των τουριστικών επιχειρήσεων, κ. Ρέτσος, εκτίμησε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα βγει νικητής και απ΄αυτήν την κρίση, λέγοντας, πάντως, ότι κανείς δεν τρέφει αυταπάτες για τη φετινή χρονιά. Γι΄αυτό πρόσθεσε ότι χρονιά – ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι το 2021, και αναφέρθηκε και σε μια πιθανή επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα.

Airbnb ή ξενοδοχείο; Τι επιλέγουμε φέτος το Καλοκαίρι και γιατί;

Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι

Στα νησιά πολλές είναι οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων που θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Το περιορισμένο ενδιαφέρον από ξένους τουρίστες έχει προκαλέσει σημαντική μείωση των τιμών.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά το ethnos.gr,  στην Χίο, για παράδειγμα οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 30% και ένα δίκλινο δωμάτιο φτάνει τα 40 ευρώ.

Στην Πάρο οι ιδιοκτήτες ήδη συζητούν για δίκλινα μέσα στον Αύγουστο έως 65 ευρώ, ενώ και στην Κεφαλλονιά τα δίκλινα φτάνουν τα 60 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν λάβει ούτε ένα βοήθημα από το κράτος.

Σχεδόν καμία τουριστική μονάδα δεν κατάφερε να λάβει καν την επιστρεπτέα προκαταβολή

Οι ιδιοκτήτες στηρίζουν πολλές από τις ελπίδες τους φέτος στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και στον Έλληνα επισκέπτη, όπως σημειώνουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

15+1 νησιά χωρίς πολύ κόσμο για low profile διακοπές!

Photo: Unsplash/Sylwia Pietruszka

Το άρθρο Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι- Στο 15% η πληρότητα- Τιμές Ιουνίου τον Αύγουστο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα