Σχέδιο της Κομισιόν για επαναφορά της Σένγκεν πριν τον Νοέμβριο

19:32 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Επιθυμία της Κομισιόν είναι η πλήρης επαναφορά της Σένγκεν πριν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το σχετικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επαναφορά της Σένγκεν στην κανονική της λειτουργία σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα με στόχο την εξάλειψη των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το συγκεκριμένο

σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί την Παρασκευή από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα προχωρήσει στην παρουσίαση του οδικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο θα επανέλθει η ελεύθερη διακίνηση στην Ευρώπη.

Η ίδια πηγή τόνισε πως μέχρι τον Νοέμβριο «θα έχουμε αναμφίβολα αναπτύξει τους πρώτους Ευρωπαίους συνοριοφρουρούς στο Αιγαίο, για να βοηθήσουν την Ελλάδα να διαχειριστεί καλύτερα τα θαλάσσια σύνορά της με την Τουρκία».

«Η αποκατάσταση της ζώνης Σένγκεν, χωρίς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορά της, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», φέρεται να τονίζεται στο έγγραφο με το σχέδιο της Κομισιόν.

Εάν σταματήσει η ελεύθερη διακίνηση υπηρεσιών και αγαθών ανάμεσα στις χώρες της Σένγκεκ, τότε το κόστος για την Ε.Ε. θα είναι από 500 δις έως 1,4 τρις ευρώ σε 10 χρόνια, αναφέρεται στο σχέδιο.

The post Σχέδιο της Κομισιόν για επαναφορά της Σένγκεν πριν τον Νοέμβριο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα