Κάνε τον καθαρισμό της ψησταριάς εύκολη η υπόθεση

18:28 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Τα δύσκολα έφτασαν. Μετά το σημερινό τσίκνισμα ήρθε η ώρα να καθαρίσεις την ψησταριά σου για να την έχεις έτοιμη για την επόμενη φορά που θα ψήσεις. Όχι, μην σκεφτείς ούτε ένα λεπτό απλά να αφήσεις την ψησταριά σου, όπως είναι και να την καθαρίσεις αργότερα. Αυτά τα οποία θα αντικρίσουν τα μάτια σου πίστεψε μας δε θα σου αρέσουν καθόλου. Οπότε, σήκωσε τα μανίκια και πιάσε αμέσως δουλειά.

Tips για να καθαρίσεις πιο γρήγορα και σωστά την ψησταριά σου:Πέταξε τις στάχτες: Με ένα σκουπάκι και ένα μικρό φαράσι απομάκρυνε τις στάχτες που έμειναν.Αποχαιρέτησε τα λίπη: Πριν πλύνεις την σχάρα της ψησταριάς
πέρασε την με την συρμάτινη βούρτσα έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα ξεραμένα λίπη.Βάλε τη σχάρα να μουλιάσει: Χρησιμοποίησε μια μεγάλη λεκάνη την οποία θα γεμίσεις κατά προτίμηση με καυτό νερό. Πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα και οξυζενέ. Άσε τη σχάρα να μουλιάσει αρκετή ώρα και στη συνέχεια ξέπλυνε την.Βάλε υγρό πιάτων στο σφουγγάρι και πέρασε τη σχάρα κάνοντας δυνατές κινήσεις . Ξέπλυνε την και σκούπισε την μ΄ένα βαμβακερό πανί.Φύλαξε την σχάρα σε καθαρό μέρος για να μην σκονίζεται.Σημείωση!

Μην ξεχάσεις, όταν είναι να χρησιμοποιήσεις ξανά την ψησταριά να περάσεις την σχάρα με λεμόνι.

photo:keeponamazing.com

The post Κάνε τον καθαρισμό της ψησταριάς εύκολη η υπόθεση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα