Οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος

19:22 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Με αφορμή τα επεισόδια στην Τούμπα το βράδυ της Τετάρτης αλλά και μετά την οριστική αναβολή του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ – Ατρόμητος, ο υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος!

Στην ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια το υπουργείο θέτει βασικά ερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ., κάνει αναφορά στην ανικανότητα της ΕΠΟ

να παρέμβει με στις διαχρονικές παθογένειες «τις οποίες η ίδια δημιούργησε» και ανακοινώνει ότι «αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου:«Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.Είναι ανάγκη στη σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν τη βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις.Η απόφαση έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια με Α.Δ.Α. ΩΝΒΧ4653Π4-Μ71».

Αυτό πρακτικά σημαίνει δεν θα διεξαχθούν τα διπλά παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, η ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και ο τελικός του θεσμού στις 23 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωση της νωρίτερα την Πέμπτη είχε δηλώσει ότι δεν επρόκειτο να παίξει στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό και ζητούσε -μεταξύ άλλων- την απομάκρυνση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη.

Photo:Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography / SOOC

The post Οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα