Τουσκ από Τουρκία: Στόχος η εξάλειψη της παράνομης μετανάστευσης

19:20 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Στόχος είναι η εξάλειψη της παράνομης μετανάστευσης, ωστόσο, με την Τουρκία δεν συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα νούμερα, τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ έπειτα από την συνάντησή του με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δεν έχει να κάνει με νούμερα. Έχει να κάνει με μια συνεχή και μόνιμη διαδικασία που για μένα σημαίνει την απόλυτη μείωση και την απόλυτη εξάλειψη αυτού του θλιβερού φαινομένου

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε γνωστό πως η Τουρκία θα αποφασίσει τον τρόπο

με τον οποίο θα σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές, ενώ υπογράμμισε πως η επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών πρόκειται να προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στους διακινητές.

Ο Ντόναλντ Τουσκ επισήμανε πως υπάρχουν μερικές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες στοχεύουν στην χρήση του προσφυγικού ως πολιτικού εργαλείου.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας από την πλευρά του τόνισε:

Είναι λάθος να αφήσεις την προσφυγική κρίση στους ώμους της Τουρκίας και της Ελλάδας

Θυμίζουμε πως το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρέθηκε στην Αθήνα, όπου και συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με τον κ. Τουσκ, κατέκρινε για ακόμα μια φορά τις μονομερείς ενέργειες, ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Σένγκεν.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης:

Αυτές οι ενέργειες ήρθαν να προστεθούν στην επιδεικτική άρνηση πολλών κρατών της Ε.Ε. να συμμετάσχουν στη διαδικασία της μετεγκατάστασης, δηλαδή της νόμιμης οδού για τη μετακίνηση των αιτούντων άσυλο προσφύγων από τις εμπόλεμες περιοχές προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητήσαμε, λοιπόν, σήμερα με τον Πρόεδρο Τουσκ για την ανάγκη να υπάρχει τουλάχιστον σεβασμός από όλους στην πιο βασική μας αρχή: Στην τήρηση των συμφωνηθέντων και την τήρηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

«Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ζώνης Σένγκεν, κομμάτι της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. και θα παραμείνει κομμάτι τους» δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ και σημείωσε:

Πρέπει να αναπτύξουμε μια ευρωπαϊκή συναίνεση με βάση τις κοινές αποφάσεις και τους κοινούς κανόνες που έχουμε αναπτύξει. Πρέπει να αποφύγουμε τις διχόνοιες μεταξύ μας, καθώς δεν μας φέρνουν κοντύτερα σε μια λύση, αλλά διαλύουν την εμπιστοσύνη μεταξύ μας

The post Τουσκ από Τουρκία: Στόχος η εξάλειψη της παράνομης μετανάστευσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα