Ρεβύθια με την πιο νόστιμη σάλτσα που έχεις δοκιμάσει!

13:51 20/3/2020 - Πηγή: iPop

Τα ρεβύθια μπορεί να μην είναι το αγαπημένο σου πιάτο, αλλά είμαστε βέβαιοι πως με αυτήν τη συνταγή θα τα λατρέψεις κι εσύ! Συνταγή με ρεβύθια και μια νόστιμη σάλτσα με ταχίνι!

Αυτή η συνταγή με ρεβύθια θα γίνει μια από τις αγαπημένες σου, όσο κι αν δεν το πιστεύεις! Γιατί τη συγκεκριμένη συνταγή με ρεβύθια τη συνοδεύει μια πεντανόστιμη σάλτσα με ταχίνι και πορτοκάλι!

Είσαι έτοιμος να μπεις στην κουζίνα και να δημιουργήσεις;

Τι θα χρειαστείς;250 γραμμάρια ρεβύθιαΛίγη κάππαρη5-6 λιαστές ντομάτες, κομμένες1 κόκκινη
πιπεριά, ψιλοκομμένη1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένοΛίγο λάδιΦέτες από μισό πορτοκάλιΑλατοπίπερο

Για τη σάλτσα

Περίπου μια κουταλιά της σούπας ταχίνιΛίγο μέλιΧυμό από μισό πορτοκάλιΦυσικά, δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσαρμόζουμε τις αναλογίες. Δεν την θέλουμε πολύ πηκτή αλλά ούτε και πολύ αραιή.Πώς θα τη φτιάξεις;Βάζουμε τα ρεβύθια σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μουλιάσουν.Αφού έχουμε αφήσει τα ρεβύθια μας το βράδυ στο νερό, την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά. Ανανεώνουμε το νερό στην κατσαρόλα, βάζουμε πάλι μέσα τα ρεβύθια μας και τα βράζουμε για περίπου 45 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία.Ενώ μαγειρεύουμε τα ρεβύθια μας, φτιάχνουμε τη σάλτσα.Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μαζί. Χτυπάμε καλά με ένα κουτάλι και προσαρμόζουμε αν χρειάζεται, προσθέτοντας επιπλέον ταχίνι.Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμύδια. Κόβουμε λεπτές φέτες πορτοκαλιού κι αφήνουμε στην άκρη.Όταν ρεβύθια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε.Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε ξανά.Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο, αναλόγως τη γεύση.Απολαμβάνουμε!Δες κι αυτή τη συνταγή:

Ρεβύθια στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές

Photo: unsplash/Kelcie Gene Papp

Το άρθρο Ρεβύθια με την πιο νόστιμη σάλτσα που έχεις δοκιμάσει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα