Απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι

20:50 19/3/2020 - Πηγή: iPop

Αυτές οι μέρες είναι δύσκολες για όλους μας. Κι είναι ακόμα πιο δύσκολες για τους ανθρώπους, οι οποίοι μένουν μόνοι τους, δεν συγκατοικούν και δεν έχουν την οικογένειά τους στο σπίτι. Όμως, πρέπει να ζούμε απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε. #Μένουμε_σπίτι, αλλά συνεχίζουμε να διατηρούμε επικοινωνία με τους αγαπημένους μας, συμμετέχουμε σε διαδικτυακές δράσεις που μας κάνουν να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε μια παρέα και αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας!

Απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι

Τι ακριβώς σημαίνει

αυτό; Ότι δεν πρέπει να τα βλέπεις όλα άσπρο ή μαύρο. Δεν υπάρχει μόνο το “βγαίνω έξω, άρα επικοινωνώ” και το “μένω μέσα, άρα είμαι μόνος”. Η τεχνολογία πλέον σου δίνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μην αποξενωθείς απ’ τους αγαπημένους σου ανθρώπους ακόμα κι αν είστε μακριά.

Μην ξεχνάς πως υπάρχουν άνθρωποι μόνοι τους στην άλλη άκρη του πλανήτη που είναι σε καραντίνα στο σπίτι, μακριά απ’ την οικογένειά τους, αλλά φυσικά επικοινωνούν συνεχώς με τους δικούς ανθρώπους καθώς έχουν όλα τα μέσα για να το κάνουν!

Μην το βλέπεις, λοιπόν, σαν να είναι όλα μαύρα. Πάρε αυτή την κατάσταση που υπάρχει γύρω μας -και ελπίζουμε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό- και χρησιμοποίησέ την υπέρ σου.

Όταν απομονώνεσαι απ’ τους άλλους, νιώθεις μεγαλύτερο άγχος και φόβο, ενώ το γεγονός ότι δεν έχεις έναν άνθρωπο να σε πάρει αγκαλιά και να μειώσει το στρες σου, είναι εξαιρετικά επώδυνο.

Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να βρεις εναλλακτικούς τρόπους να διατηρήσεις τις σχέσεις σου με τους αγαπημένους σου. Αν νιώθεις μόνος τώρα που διαβάζεις αυτό το άρθρο, πάρε τηλέφωνο τον καλύτερό σου φίλο κι επικοινωνήστε όπως δεν επικοινωνείτε συνήθως. Μοιραστείτε το άγχος και τους φόβους σας, πείτε ένα αστείο, σχολιάστε κάτι που ενδιαφέρει και τους δυο σας. Πάρε τηλέφωνο τη μαμά σου, πες της τι μαγείρεψες σήμερα, ρώτησέ την πώς περνάει στο σπίτι. Δεν φαντάζεσαι πόσο θα χαρεί! Το ίδιο να κάνεις και με τον παππού και τη γιαγιά! Μην τους ξεχνάς! Ανυπομονούν για ένα σου τηλέφωνο!

Κι επειδή η φωνή, μερικές φορές δεν είναι αρκετή, πάρε στο Skype τον φίλο σου για να τα πείτε! Παίξτε online μαζί το ίδιο παιχνίδι, ενώ μιλάτε και βλέπεστε. Φτιάξε ένα ομαδικό chat και κάλεσε τους φίλους σου να κάνετε ένα ομαδικό video call!

Και εννοείται, πως αυτές τις μέρες μην ξεχάσεις να αφιερώσεις χρόνο σε σένα. Γιατί η ψυχολογία σου δεν θα αλλάξει εάν δεν νιώθεις πρώτα απ’ όλα καλά με τον εαυτό σου.

Θυμάσαι πόσο καιρό λες να ξεκινήσεις εκείνο το βιβλίο που έχει πιάσει ιστούς στη βιβλιοθήκη σου; Θυμάσαι εκείνη τη σπιτική μάσκα για το πρόσωπό σου που λες κάθε Κυριακή ότι θα κάνεις και δεν την έχεις κάνει ακόμα; Εκείνο το online course που όλο αφήνεις; Κι αν ψάχνεις κι άλλες ιδέες για το πώς να περάσει πιο ευχάριστα ο χρόνος στο σπίτι, εδώ έχουμε φτιάξει τη σχετική λίστα!

Κι αν νιώθεις ότι θέλεις να έρθεις στην παρέα μας, θα σε περιμένουμε!

Οι πιο διάσημοι Έλληνες έρχονται στο σαλόνι μας την περίοδο της καραντίνας

Photo: Unsplash/ Anthony Tran

Το άρθρο Απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα