Ραγδαίες αλλαγές στο φορολογικό- Για ποιους έρχονται μεγάλες επιβαρύνσεις;

09:22 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο φορολογικό με σκοπό να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό φαίνεται πως ζητούν οι δανειστές, με την Κυβέρνηση, ωστόσο, να είναι αρνητική σε μεγάλες επιβαρύνσεις.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, οι δανειστές πρότειναν μείωση του αφορολόγητου ακόμα και κάτω από τα 9.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται ως αποτέλεσμα της ανάγκης για κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, θέμα το οποίο έχει προκαλέσει συγκρούσεις ακόμα και ανάμεσα στους Θεσμούς.

Το ύψος του δημοσιονομικού

κενού εκτιμάται διαφορετικά από το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους Θεσμούς, όπως επίσης και τα μέτρα που χρειάζονται για την κάλυψή του.

Οι Θεσμοί θεωρούν ότι με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου θα υπάρξουν άμεσα έσοδα σε μόνιμη μάλιστα βάση. Αυτό με την προϋπόθεση πως η μείωση του αφορολόγητου θα ισχύσει και για την παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση φαίνεται πως προς το παρόν έχει απορρίψει το παραπάνω σενάριο και προσανατολίζεται στην επιβάρυνση των εισοδημάτων από 30.000 ευρώ κι άνω.

Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τεράστια επιβάρυνση των εισοδημάτων από 30.000 και πάνω, με συντελεστή φορολογίας ακόμα και 42%! Ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσοστό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

The post Ραγδαίες αλλαγές στο φορολογικό- Για ποιους έρχονται μεγάλες επιβαρύνσεις; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα