Συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων

07:37 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς τέλος είναι το δράμα των προσφύγων, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες δεν βλέπουν καμία θετική εξέλιξη και ελπίδα να συνεχίσουν σύντομα το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Στην Ειδομένη πλέον υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 10.000 άτομα. Την ίδια στιγμή, το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου βρίσκονταν περίπου 6.000 άτομα, ενώ στον Πειραιά φιλοξενούνται προσωρινά 3.000 άτομα.

Το πρωί της Τετάρτης θα φθάσει το Αριάδνη

με 829 ακόμα άτομα. Και το Blue Star 2 παρέλαβε από την Κω 62 άτομα.

Την Τετάρτη ξεκινά την λειτουργία του στο χώρο του ΟΛΠ το ιατρείο από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, το οποίο θα λειτουργεί από τις 08:00 μέχρι τις 20:00.

Ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ δήλωσε σε συνέντευξή του:

Μια σοβαρή κατάσταση σύγκρουσης στα Βαλκάνια είναι ένα σενάριο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, εφόσον οι προσφυγικές ροές συνεχιστούν αμείωτες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε σύγκρουση μεταξύ γειτόνων. Η Σλοβενία στέλνει παράνομους μετανάστες πίσω στην Κροατία, η Κροατία στη Σερβία, η Σερβία στην ΠΓΔΜ κλπ. Φοβάμαι ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα με έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων. Αν επιπρόσθετα ενισχυθεί η πίεση από τα νότια της Βαλκανική Οδού, τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια σοβαρή κατάσταση σύγκρουσης στα Βαλκάνια

Από την άλλη, ο Νίκος Κοτζιάς δηλώνει ότι: «Αυτό που έχουμε να κάνουμε με την ΠΓΔΜ είναι να καταλάβουν ότι θα έχουν κόστος αν συνεχίσουν- και το καταλαβαίνουν σιγά σιγά- και δεύτερον ότι τους χρησιμοποιούν και δεν είναι προς το δικό τους συμφέρον. Οι προσφυγικές ροές στη χώρα είναι «διαχειρίσιμες. Η Ελλάδα μπορεί να αντέξει μέχρι 150.000 πρόσφυγες».

Νέα πρόκληση από την Τουρκία στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ

Η Άγκυρα δεν έχει επιτρέψει στα πλοία της νατοϊκής δύναμης να πλεύσουν στα χωρικά ύδατά της. Κάλεσε μάλιστα τη Γερμανία να δώσει εξηγήσεις ισχυριζόμενη ότι έγιναν παραβιάσεις από τις δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τα πλοία του ΝΑΤΟ να περιορίζουν τη δράση τους στο Αιγαίο και να επιτηρούνται συνεχώς από τουρκικά.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα