Μέρκελ: Οι εικόνες από την Ειδομένη δείχνουν ότι η κατάσταση είναι επείγουσα

07:51 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Η κατάσταση για το προσφυγικό επείγει, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας πως αυτός είναι και ο λόγος που συγκαλείται στις 7 Μαρτίου η Σύνοδος Κορυφής.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, πως οι πρόσφυγες θα πρέπει να καταγράφονται στην Ελλάδα και εν συνεχεία να γίνεται η κατανομή τους στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το δημοσίευμα εξηγεί πως η συγκεκριμένη δήλωσε της Καγκελαρίου της Γερμανίας

δείχνει πως η χώρα της δεν επιθυμεί πλέον να ταξιδεύουν παράνομα από την Ελλάδα στην Γερμανία άτομα και να ζητούν άσυλο εκεί.

Επιπλέον, η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε έκκληση προς όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και να συμβάλλουν στην πλήρη επαναφορά της Σένγκεν, καθιστώντας δυνατή την ελεύθερη διακίνηση.

Κατά την συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, η κ. Μέρκελ τόνισε πως «ένας πρόσφυγας δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι θέλει να πάρει άσυλο σε μία συγκεκριμένη χώρα της Ε.Ε.».

Τέλος, ερωτώμενη σχετικά με τα επεισόδια στην Ειδομένη και το κατά πόσον υπάρχει σύγκριση με την κατάσταση στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβρη, η κ. Μέρκελ σχολίασε:

Νομίζω ότι οι δύο καταστάσεις δεν συγκρίνονται. Τώρα έχουμε ξεκινήσει μια σειτά προετοιμασιών στην Ελλάδα, κάποια από τα hot spots λειτουργούν. Υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας και πρέπει οι πρόσφυγες να τα χρησιμοποιούν. Είναι ξεκάθαρο: Υπολογίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει ένας μηχανισμός καταμερισμού των προσφύγων από την Ελλάδα, καθώς είναι η χώρα που βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης

The post Μέρκελ: Οι εικόνες από την Ειδομένη δείχνουν ότι η κατάσταση είναι επείγουσα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα