Πρώτη σε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα η Αττική- Προ των πυλών νέα μέτρα

18:44 23/9/2020 - Πηγή: iPop

Αυξημένα για ακόμα μια μέρα τα κρούσματα στην Αττική. Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των περιπτώσεων κορονοϊού ανά την Ελλάδα; Οι προειδοποιήσεις για νέα μέτρα.

Σήμερα, 23/09/2020, ανακοινώθηκαν 358 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 194 εντοπίζονται εντός του νομού Αττικής.

Από τα 312 εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές – εκ των οποίων τα 32 συνδέονται με τα ΚΥΤ στη Λέσβο (Καρά Τεπέ) και στη Σάμο.

Αναλυτικότερα η κατανομή των κρουσμάτων:43 κρούσματα κατά τους ελέγχους
που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο194 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 15 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 5 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας10 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας4 κρούσματα στην  Π.Ε. Αργολίδας4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας2 κρούσματα στην Καστοριάς1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με το ΚΥΤ στο Καρα Τεπέ1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας1 κρούσμα στην  Π.Ε. Ξάνθης7 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου17 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Σάμου1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών13 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής13 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνησηΈρχονται νέα μέτρα;

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε πως «μπορεί και αύριο, αν δούμε νέα έξαρση της επιδημίας, να λάβουμε νέα μέτρα».

Είμαστε σε αυτό που λέμε “πορτοκαλί” φάση της επιδημίας. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η “κόκκινη”, το λεγόμενο  lockdown. Αντί όμως να συζητάμε πόσο κοντά είναι το lockdown, είναι καλύτερο να συζητάμε για το τι πρέπει να κάνουμε ως πολίτες για να μη φτάσουμε στο lockdown, που είναι πολύ πιο σημαντικό

Όπως σημείωσε ο κ. Σύψας, η κυβέρνηση και η πολιτεία έχουν λάβει μέτρα, των οποίων την απόδοση περιμένουμε τις επόμενες δέκα ημέρες. Δυστυχώς τα μέτρα που λαμβάνουμε για την πανδημία δεν έχουν άμεση απόδοση. «Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στην Αττική – H νέα πλατφόρμα για τον κορονοϊό

Photo: Freepik

Το άρθρο Πρώτη σε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα η Αττική- Προ των πυλών νέα μέτρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα