8 μικρά πράγματα που θα κάνουν τις καθημερινές σου λίγο πιο ευχάριστες

15:55 23/9/2020 - Πηγή: iPop

Τα πρωινά των καθημερινών ημερών για πολλούς είναι η χειρότερη ώρα της εβδομάδας. Εκείνη η στιγμή που παλεύεις να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι, να προλάβεις να πιεις μια γουλιά καφέ πριν ξεκινήσεις την κοινωνικοποίηση, ενώ στα αλήθεια δεν θες να δεις κανέναν! Αυτό συμβαίνει πιο συχνά τη Δευτέρα, την αρχή της εβδομάδας, αλλά πολλές φορές όλες οι καθημερινές θυμίζουν την Δευτέρα. Πώς μπορούν να γίνουν οι καθημερινές πιο ευχάριστες και πιο υποφερτές; Έχουμε 8 μικρά μυστικά!

Φυσικά, αυτές οι συμβουλές δεν έχουν καθολική ισχύ.

Θα πρέπει να τις διαβάσεις και να τις προσαρμόσεις στις δικές σου ανάγκες και στους δικούς ρυθμούς ζωής για να δεις αποτέλεσμα.

Και φυσικά, να μην ξεχνάς ποτέ πως δεν γίνεται να ζεις κάθε μέρα για το Σαββατοκύριακο… Πρέπει να φτιάξεις την καθημερινότητά σου έτσι ώστε να σου αρέσει κάθε μέρα που περνάς!

Πώς θα γίνουν οι καθημερινές πιο ευχάριστες;#1 Λίστα με υποχρεώσεις

Μην περιμένεις να ξεκινήσεις τη μέρα σου ευχάριστα όταν δεν είσαι οργανωμένος και δεν ξέρεις πού σου πάνε τα 4. Φρόντισε να έχεις μια λίστα με τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρες απ’ την προηγούμενη.

#2 Ώρα για οργάνωση

Βάλε μέσα στο καθημερινό σου πρόγραμμα μια ώρα που θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην οργάνωσή σου. Μπορείς να προγραμματίσεις όλη την εβδομάδα, να βάλεις σε προτεραιότητες όσα έχεις να κάνεις και να οργανωθείς. Κάθε μέρα θα είναι πολύ πιο εύκολη εάν έχεις αφιερώσει χρόνο στην οργάνωση.

Pexels#3 Κάνε κάτι που σου αρέσει τα βράδια

Είτε λέγεται γυμναστική, είτε Netflix, είτε το να καθίσεις αγκαλιά με τον σύντροφό σου. Μετά τη δουλειά πέρνα τον χρόνο σου όπως ακριβώς θέλεις. Δεν ζεις για να δουλεύεις όλη μέρα!

#4 Διάβασε

Διάβαζε κάθε μέρα. Από λίγο, δεν χρειάζεται να τελειώνεις ένα βιβλίο κάθε μέρα. Αλλά είναι ωραίο να διαβάζεις κάθε μέρα. Θα νιώσεις καλύτερος και πιο χρήσιμος. Θα γεμίσει το μυαλό σου με νέες πληροφορίες που θα σε βάλουν σε σκέψεις. Και από εκεί σίγουρα θα βγει κάτι θετικό!

#5 Σήκω λίγο νωρίτερα

Πώς περιμένεις να απολαμβάνεις τις καθημερινές σου εάν ξυπνάς 10 λεπτά πριν να πρέπει να φύγεις απ’ το σπίτι; Ξύπνα το πρωί κι απόλαυσε 1 ώρα στο σπίτι, 1 ώρα βόλτας στη γειτονιά, 1 ώρα ακούγοντας τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό (Θυμήσου ότι μπορείς να ξυπνάς με τη φωνή της Πόπης!). Πιες τον καφέ σου, φάε ένα καλό πρωινό και ξεκίνα τη μέρα σου αλλιώς.

#6 Γέλα!

Μερικές φορές, για να νιώσουμε καλύτερα χρειάζεται απλά να γελάσουμε! Άκου ένα αστείο podcast, δες ένα χιουμοριστικό video, δες τον αγαπημένο σου stand up comedian. Θα αλλάξει αμέσως η διάθεσή σου!

#7 Φόρεσε κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις καλά

Πολλές φορές η διάθεσή μας επηρεάζεται απ’ το τι φοράμε. Άλλαξε επιτέλους αυτά τα μαύρα ρούχα με πιο χρωματιστά. Φόρεσε τα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα!

#8 Επίτρεψε στον εαυτό σου να γκρινιάξει

Είναι ΟΚ να γκρινιάζεις. Μην νιώθεις ενοχές γι’ αυτό. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να εκφράσει αυτό που αισθάνεσαι και μην καταπιέζεσαι κάθε μέρα και κάθε στιγμή που περνάει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

4 + 1 τρόποι για να έχεις περισσότερη ενέργεια το πρωί!

Photo: Pexels

Το άρθρο 8 μικρά πράγματα που θα κάνουν τις καθημερινές σου λίγο πιο ευχάριστες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
8 μικρά πράγματα που θα κάνουν τις καθημερινές σου λίγο πιο ευχάριστες,