Μετά τον Ιανό έρχονται ισχυρές βροχές και χαλάζι | Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας;

12:25 23/9/2020 - Πηγή: iPop

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την Τετάρτη εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αφού ισχυρές βροχές και χαλάζι αναμένεται να πλήξουν τη Δυτική Ελλάδα

Μετά από την κακοκαιρία “Ιανός” χαλάει ξανά ο καιρός στην Ελλάδα. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο,

προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα σημειωθούν στην Ελλάδα σήμερα, Τετάρτη, και τα οποία περιλαμβάνουν ισχυρούς ανέμους και πιθανώς και χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την Τετάρτη

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στο βόρειο Ιόνιο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα και την Ήπειρο, ενώ μετά το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν και στο νότιο Ιόνιο.

Παρότι από χθες αλλά και από σήμερα το πρωί υπήρχε η προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες στα ΒΔ, εκδίδεται και #εκτακτο δελτίο επιδείνωσης @EMY_HNMS @GSCP_GR https://t.co/ijTUOYsV9w pic.twitter.com/8nFcKOrRpc

— KolydasΤ (@KolydasT) September 23, 2020

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη στα δυτικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη, θα επικρατήσουν στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Unsplash/ Tore F

Το άρθρο Μετά τον Ιανό έρχονται ισχυρές βροχές και χαλάζι | Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα