Η μεγάλη αλλαγή του Facebook προς την σωστή κατεύθυνση. Τι μπορείς να κάνεις πλέον με τις φωτογραφίες σου;

17:42 23/9/2020 - Πηγή: iPop

Τι γίνεται με την κυριότητα των εικόνων στο Facebook; Πώς μπορεί κάποιος να διεκδικήσει όσα του ανήκουν λόγω των πνευματικών δικαιωμάτων; Μια μεγάλη αλλαγή στην πλατφόρμα προς την σωστή κατεύθυνση έρχεται να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στο Ίντερνετ γενικά και στα social media ειδικά είναι μια πληγωμένη υπόθεση… Οι δημιουργοί περιεχομένου πολλές φορές βλέπουν την δουλειά τους να υπάρχει παντού και να αναπαράγεται με ταχύτητα φωτός και συχνά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά ή ακόμα κι όταν κάνουν παίρνει

πολύ καιρό μέχρι να δικαιωθούν.

Δυστυχώς, ο σεβασμός των πνευματικών δικαιωμάτων περνάει τεράστια κρίση, αλλά το Facebook τώρα κάνει ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Τι αλλάζει με την κυριότητα των εικόνων στο Facebook;

Πλέον, οι χρήστες αποκτούν μεγαλύτερο έλεγχο των εικόνων τους και πού αυτές εμφανίζονται. Η εταιρεία ξεκινά τη συνεργασία της με συγκεκριμένους συνεργάτες προκειμένου να τους δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την κυριότητα των φωτογραφιών τους και να επιλέξουν εκείνοι το πού θα εμφανίζονται, σε Facebook και Instagram.

Αυτό το χαρακτηριστικό αναμένεται να γίνει διαθέσιμο για όλους, όπως συμβαίνει ήδη με τα videos και την μουσική.

Πώς λειτουργεί;

Εάν ένα brand ανεβάσει τη φωτογραφία του στο Facebook’s Rights Manager, μπορεί να παρακολουθεί πού εμφανίζεται και να διαλέξει να αφήσει τις εικόνες να παραμείνουν δημοσιευμένες, να απαιτήσει αφαίρεση ή να χρησιμοποιήσει τοπικό αποκλεισμό.

Προκειμένου ο χρήστης να διεκδικήσει τα πνευματικά του δικαιώματα, θα πρέπει να ανεβάσει ένα αρχείο CSV στο Rights Manager του Facebook, με όλα τα metadata της εικόνας.

Όταν ο διαχειριστής επαληθεύσει ότι ταιριάζουν τα metadata με την εικόνα, θα επεξεργαστεί αυτή την εικόνα και θα παρακολουθεί πού εμφανίζεται.

Όλο αυτό έχει στόχο να κατοχυρωθούν τα πνευματικά δικαιώματα και όλοι οι λογαριασμοί -ειδικά στο Instagram- να είναι με αυθεντικό περιεχόμενο κι όχι με αναδημοσίευση εικόνων άλλων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

To Facebook σου επιτρέπει να σβήσεις μαζικά παλιές αναρτήσεις σου

Photo: PxHere

Το άρθρο Η μεγάλη αλλαγή του Facebook προς την σωστή κατεύθυνση. Τι μπορείς να κάνεις πλέον με τις φωτογραφίες σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα