Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο τώρα που #μένουμε_σπίτι;

17:04 20/3/2020 - Πηγή: iPop

Μένουμε σπίτι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ξεχνάμε την προσωπική μας υγιεινή. Γιατί μπορεί έχεις κάνει απολύμανση στο σπίτι αλλά μήπως ξεχνάς να φροντίσεις τον εαυτό σου επειδή απλά δεν βγαίνεις από το σπίτι σου; Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις μπάνιο τώρα που μένεις σπίτι;

Επειδή είμαστε σπίτι δεν ξεχνάμε τα βασικά: Βουρτσίζουμε τα δόντια μας τακτικά και κάνουμε μπάνιο! Η οδηγία για το πλύσιμο των χεριών είναι σαφής: Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας και πολύ τακτικά για 20 δευτερόλεπτα.

Με το

υπόλοιπο σώμα, όμως, τι γίνεται; Μπορεί να είσαι στην απομόνωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεχνάς την προσωπική υγιεινή. Ούτε σημαίνει πως δεν θα βουρτσίζεις τα δόντια σου ή θα πλένεσαι μια φορά την εβδομάδα!

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις μπάνιο; Πρέπει να κάνεις πιο συχνά και πιο προσεκτικά;

Η απάντηση είναι “όχι ακριβώς”! Ο covid-19 επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα, το οποίο σημαίνει ότι εισέρχεται από το στόμα, τη μύτη και τα μάτια και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η μεταφορά των σταγονιδίων, που είναι πιο πιθανό να υπάρχουν στα χέρια μας από ότι σε άλλα μέρη του σώματος.

Εάν υπάρχει κάποια περιοχή στο σώμα σου που τείνεις να έχεις αυτά τα σταγονίδια, ίσως θα πρέπει να επικεντρωθείς περισσότερο στην καθαριότητά της. Αν για παράδειγμα, φοράς κοντομάνικη και φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου, ίσως να πρέπει να επιμείνεις στο πλύσιμο του αγκώνα. Αλλά δεν χρειάζεται να πλένεις άλλα μέρη του σώματος πιο συχνά από ότι έκανες συνήθως.

Ωστόσο, υπάρχουν δερματολόγοι που συνιστούν το καθημερινό ντους, όπως και το λούσιμο των μαλλιών. Παράλληλα, συνιστούν να χρησιμοποιούμε το σαπούνι για όλο το σώμα.

Pexels

Γνωρίζουμε ότι οι ιοί μπορούν να ζουν σε υγρά περιβάλλοντα μακριά από το δέρμα για σύντομες χρονικές περιόδους, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και τα μαλλιά, χωρίς να έχει αποδειχθεί. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να προσέξουμε την προσωπική υγιεινή λίγο περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μπορείς να κάνεις ένα ντουζάκι κάθε μέρα και να αφήνεις το λούσιμο των μαλλιών για μέρα παρά μέρα.

Bonus: Μην ξεχνάς να πλένεις το πρόσωπό σου καθημερινά!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το σπίτι σου λόγω κορονοϊού;

Διαβάστε επίσης:

Πώς πρέπει να πλένεις τα χέρια σου για να φύγουν τα μικρόβια;

Photo: unsplash/Karla Alexander

Το άρθρο Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο τώρα που #μένουμε_σπίτι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα