Πόσο εγωιστής είσαι;

12:11 12/7/2019 - Πηγή: iPop

Είσαι εγωιστής ή ξέρεις απλά ποιες είναι οι προτεραιότητές σου; Αν κρύβεσαι απ’ τον εαυτό σου για το πόσο εγωιστής είσαι, δεν θα μπορείς να το κάνεις πια, γιατί αυτό το τεστ θα πει την αλήθεια!

Δέκα ερωτήσεις είναι αρκετές για να καθορίσουν την απάντηση! Είμαστε σίγουροι ότι βαθιά μέσα σου γνωρίζεις κι εσύ εάν ο εγωισμός σου είναι λίγο παραπάνω απ’ το κανονικό ή όχι, κι αυτό το τεστ θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη γνωρίζεις.

Πριν κάνεις το τεστ,

θα πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς είναι ο εγωισμός, γιατί πολλές φορές γίνεται μια παρεξηγημένη έννοια.

Εγωισμός είναι η τάση να ευνοεί κανείς το προσωπικό συμφέρον του και να προάγει την δική του ευημερία έναντι των υπολοίπων. Καθώς ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, η φυσική αυτή τάση για αυτοσυντήρηση περιορίζεται από την ηθική, η οποία λαμβάνει υπόψιν της και εξισορροπεί το καλό του καθενός με το καλό του συνόλου ή του διπλανού του.

Ο εγωισμός που εκδηλώνεται ως η αγάπη του εαυτού σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που υποδεικνύουν οι συμβάσεις της ηθικής ονομάζεται φιλαυτία. Όταν τροφοδοτείται από την αυταρέσκεια, ο εγωισμός χρωματίζεται και από αλαζονεία.

Φυσικά, δεν υπάρχουν μόνο δύο άκρα: Δηλαδή, εκείνοι που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους κι εκείνοι που σκέφτονται μόνο τους άλλους.

Το υγιές είναι να γνωρίζεις και να επιδιώκεις και το δικό σου καλό κι εκείνο των συνανθρώπων σου!

Τώρα που είδες και τον ορισμό, πάτα play και κάνε το τεστ που θα σου πει την αλήθεια για την προσωπικότητά σου.

Το άρθρο Πόσο εγωιστής είσαι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
τεστ εγωισμού, τεστ εγωισμου
Τυχαία Θέματα