Η φονική θεομηνία στη Χαλκιδική μέσα από ένα σοκαριστικό video

08:11 12/7/2019 - Πηγή: iPop

7 νεκροί, δεκάδες τραυματίες και πολλές ζημιές είναι ο τραγικός απολογισμός απ’ τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική. Κι ενώ μετρούν τις πληγές τους και αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, ένα video που κυκλοφορεί μας δίνει να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη. 

Η φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους. Ήταν κάτι που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε την έκταση που θα έπαιρνε και, κάτι πρωτόγνωρο ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα.

Videos και μαρτυρίες ανθρώπων μας συγκλονίζουν. Συγκεκριμένα,

ένα video από ένα εστιατόρια δείχνει την έκταση του φαινομένου. Μια οικογένεια Βρετανών, που έκανε τις διακοπές της στην περιοχή, μίλησε για τον τρόμο που βίωσε από το έντονο καιρικό φαινόμενο.

Το βράδυ της Τετάρτης ο 48χρονος Άντρι Τζίλκραϊστ, η 43χρονη σύζυγός του Κέιτι και η 9χρονη κόρη τους Γκρέις βρίσκονταν σε ένα εστιατόριο όταν ξαφνικά είδαν τις αστραπές αλλά και τους ανέμους να τρέχουν με τεράστια ταχύτητα.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι θαμώνες και το προσωπικό του μαγαζιού ξεκίνησαν να κλείνουν τις τζαμαρίες και να τρέχουν σε ασφαλές σημείο ώστε να προστατευτούν. Ένας άνδρας που ήταν έξω απ’ το εστιατόριο, του φώναζαν να μπει γρήγορα μέσα, προκειμένου να σηκώσουν τις τζαμαρίες και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, με τίποτε. Αν βρισκόσουν εκεί έξω δεν θα είχες καμία τύχη. Αν ήσουν στο μπαλκόνι οι άνεμοι θα σε πέταγαν 100 χιλιόμετρα μακριά μέχρι να τελειώσει όλο αυτό», είπε ο 48χρονος στη Daily Mail, προσθέτοντας ότι «οι άνεμοι πρέπει να έπνεαν με τουλάχιστον 160 χλμ/ ώρα».

Στο video που κατέγραψε ο Βρετανός τουρίστας φαίνονται οι θαμώνες να βοηθούν το προσωπικό να απομακρύνει φιάλες και ποτήρια απ’ τα τραπέζια καθώς τα παρέσερνε η ανεμοθύελλα. Σερβιτόροι πηδούν πάνω απ’ τα τραπέζια προσπαθώντας να κλείσουν τις τζαμαρίες. Η 9χρονη κόρη του «τρόμαξε πάρα πολύ» κι έτρεξε με άλλες έξι γυναίκες να κρυφτούν στις τουαλέτες.

Έξι άτομα σ’ ένα τετραγωνικό μέτρο. Η κόρη μου ήταν ανάστατη και προσπαθούσαν να την καθησυχάσουν. Παγιδευτήκαμε εκεί πέρα. Δεν υπήρχε τρόπος να φύγουμε. Η καταιγίδα κράτησε πάνω από μισή ώρα, ίσως 40 λεπτά. Μείναμε στο εστιατόριο μία-μιάμιση ώρα μέχρι να μπορέσουμε να φύγουμε. Και το προσωπικό ήταν τρομοκρατημένο, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους δικούς του στο τηλέφωνο. Μου είπαν ότι όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά ούτε οι γονείς τους δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν ξανάγινε

Το άρθρο Η φονική θεομηνία στη Χαλκιδική μέσα από ένα σοκαριστικό video εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα