Η συγκλονιστική περιγραφή ενός Βρετανού τουρίστα για τις στιγμές που έζησε στη Χαλκιδική

10:39 12/7/2019 - Πηγή: iPop

Συγκλονίζει η μαρτυρία τουρίστα απ’ τη Χαλκιδική, ο οποίος έκανε διακοπές με τα δύο μικρά παιδιά και τη γυναίκα του, όταν είδε ένα δέντρο 4,5 μέτρων να κόβεται και να πέφτει δίπλα στο διαμέρισμα όπου έμεναν. 

Ο 34χρονος Όλι Πίθαμ, μιλώντας στην βρετανική Sun, περιέγραψε τη μάχη που έδωσε για να παραμείνει εκείνος και η οικογένειά του σώοι.

Χαρακτηριστικά είπε πως έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο, όταν ένα δέντρο ύψους 4,5 μέτρων κόπηκε από τους θυελλώδεις ανέμους και έπεσε πάνω στο συγκρότημα διαμερισμάτων που διέμενε,

μαζί με τους δυο γιούς τους, 4 και 2 ετών, και τη γυναίκα του.

Ο ίδιος τόνισε πως είχε βγει μια βόλτα με τα παιδιά του στους χώρους του συγκροτήματος, όταν ξαφνικά τα πάντα σκοτείνιασαν.

Ήμασταν σε διακοπές με οικογένεια φίλων και αποφάσισα να πάω μια βόλτα με τα παιδιά και να τα πάω για ύπνο, ενώ την ίδια στιγμή η γυναίκα μου είχε πάει για ένα ποτό. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός, με τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς, ωστόσο μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όλα άλλαξαν. Ξεκίνησαν οι αστραπές και μέσα σε πέντε λεπτά, ακολούθησαν η βροχή και οι άνεμοι, με συνέπεια οι ντόπιοι να κλείσουν τα μπαρ και τα εστιατόριά τους. Το προσωπικό του συγκροτήματος μας ζήτησε να επιστρέψουμε στα διαμερίσματά μας όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Τα παιδιά άρχισαν να κλαίνε, επικρατούσε πανικός. Όλοι τρελάθηκαν, ήταν μια σουρεαλιστική κατάσταση

Όπως εξομολογήθηκε ο Βρετανός, αφού κατάφερε να μεταφέρει τα παιδιά του στο διαμέρισμα με ασφάλεια, ήθελε να βγει στον μικρό κήπο του διαμερίσματος για να τραβήξει μερικές φωτογραφίες και βίντεο από την καταιγίδα, αλλά εκείνη τη στιγμή άκουσε ένα δυνατό θόρυβο.

Αν δεν το είχα προσέξει εγκαίρως, τα πράγματα θα είχαν γίνει χειρότερα, θα είχα σκοτωθεί. Το δέντρο κόπηκε μπροστά μου κι έπεσε πλάγια προς την πλευρά του διαμερίσματος, έσπασε τον φράχτη, αλλά ευτυχώς δεν έπεσε ολόκληρο πάνω στο κτίριο. Αν είχε γίνει έτσι, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, οι ζημιές θα ήταν μεγαλύτερες

Ο Όλι είπε πως τα παιδιά του τρομοκρατήθηκαν, με αποτέλεσμα ν’ αποφασίζει να τραβήξει τα κρεβάτια τους μακριά από το παράθυρο, σε περίπτωση που ακολουθούσε κι άλλη πτώση δέντρου μέσα στο βράδυ.

Έπεσαν κι άλλα δέντρα στον χώρο, αλλά αυτό που κόπηκε κι έπεσε μπροστά μας, ήταν το μεγαλύτερο

Ο Όλι δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και το προσωπικό του συγκροτήματος για τη βοήθεια κατά τη διάρκεια της θεομηνίας στη Χαλκιδική.

Το άρθρο Η συγκλονιστική περιγραφή ενός Βρετανού τουρίστα για τις στιγμές που έζησε στη Χαλκιδική εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα