Πόση ώρα πρέπει να φορτίζουμε τον φορητό υπολογιστή;

14:03 12/8/2020 - Πηγή: iPop

Για πολλούς από εμάς η σύνδεση με τον υπολογιστή αποτελεί πράξη ρουτίνας. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο της καθημερινότητας και η παρουσία του είναι προϋπόθεση για πολλές δουλειές. Αλλά πόσο καλά φροντίζουμε τον υπολογιστή μας; Μήπως κάνουμε λάθη στη χρήση του; Ξέρεις πόσο είναι το ιδανικό χρονικό διάστημα για φόρτιση υπολογιστή;

Το χρονικό διάστημα για φόρτιση υπολογιστή που χρειάζεσαι εξαρτάται από το πόση μπαταρία έχει η συσκευή όταν την συνδέεις για πρώτη φορά, με το φορτιστή. Περισσότεροι προσεκτικοί συνδέουν τον υπολογιστή με το τροφοδοτικό, όταν η μπαταρία ανέρχεται

στο 50 τοις εκατό, και ως εκ τούτου χρειάζονται μόνο λίγο χρόνο για να επαναφορτιστεί στο 100 τοις εκατό.

Αντίθετα, υπάρχουν και τα άτομα που το ζουν στα άκρα και τρέχουν να βρουν το τροφοδοτικό, λίγο πριν κλείσει ο υπολογιστής. Αυτό, προφανέστατα, απαιτεί περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί η φόρτιση του υπολογιστή.

Ποιο είναι, όμως, το ιδανικό χρονικό διάστημα για φόρτιση υπολογιστή;

Αρχικά, βάσει ειδικών στον τομέα των φορητών υπολογιστών, η φόρτιση ενός υπολογιστή  ή μιας συσκευής δεν πρέπει να είναι ολοκληρωμένη, δηλαδή από 0 στο 100.

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές (συμπεριλαμβανομένων Macs και PC) και τα smartphone χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου (Li-ion). Οι μπαταρίες αυτού του τύπου διαρκούν περίπου 500 πλήρεις κύκλους κατά μέσο όρο, πράγμα που σημαίνει φόρτιση από το 0 τοις εκατό έως το 100 τοις εκατό.

Εάν αφήνεις τη συσκευή σου να ξεφορτίζει πλήρως κάθε μέρα και τη φορτίζεις έως και 100 τοις εκατό κάθε βράδυ, η μπαταρία του υπολογιστή σου θα διαρκέσει μόνο για 500 ημέρες, διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια.

Προκειμένου, λοιπόν, να βελτιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του υπολογιστή σας, θεωρείται καλύτερο να διατηρείται το επίπεδο της μπαταρίας μεταξύ 40 και 80 τοις εκατό. Αυτό θα μειώσει το χρόνο φόρτισης του υπολογιστή και θα «δυναμώνει» τη διάρκεια της μπαταρίας του.

Συμπερασματικά, το ιδανικό χρονικό διάστημα για φόρτιση υπολογιστή δεν μπορούμε να πούμε, με ακρίβεια, ποιο είναι. Αυτό που γίνεται, όμως, κατανοητό είναι πως όσο πιο μικρά διαστήματα φόρτισης έχεις ένας υπολογιστής τόσο πιο πολύ διαρκεί η μπαταρία του. Γι’ αυτό, λοιπόν, υιοθέτησε αυτόν τον τρόπο φόρτισης της συσκευής σου και θα δεις μεγάλες αλλαγές στη διάρκεια, αλλά και στη επιδόσεις του υπολογιστή.

Ξεκίνα από τώρα, αποσυνδέοντας το καλώδιο φόρτισης!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα τα λάθη που κάνεις στη φόρτιση του κινητού σου:

5+1 λάθη που συντομεύουν τη ζωή του κινητού και του υπολογιστή σου!

Photo: Pexels

Το άρθρο Πόση ώρα πρέπει να φορτίζουμε τον φορητό υπολογιστή; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα