Τα βιβλία που πρέπει να έχεις στην παραλία φέτος στις διακοπές σου!

20:31 11/8/2020 - Πηγή: iPop

Μυστηρίου, ερωτικά, ιστορικά, business, self-motivating όποιο και να είναι το στυλ των βιβλίων που προτιμάς ένα είναι το βέβαιο, μέσα στην βαλίτσα σου θα υπάρχουν τουλάχιστον 2 βιβλία!  Για να κάνουμε, λοιπόν, την ζωή σου πιο εύκολη μαζέψαμε τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές επιλογές από βιβλία που πρέπει να έχεις στην παραλία φέτος στις διακοπές σου!

Και επειδή ένα δεν είναι ποτέ αρκετό, βρήκαμε τα σετ των

βιβλίων που αξίζει να «ξεκοκκαλίσεις» στις καλοκαιρινές σου διακοπές!

Τα βιβλία που πρέπει να έχεις στην παραλία φέτος στις διακοπές σου!ΣΕΤ ΑΤΓΟΥΝΤ-1- (ΔΙΑΘΗΚΕΣ-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ)

Η Ιστορία της Θεραπαίνιδας

Η Δημοκρατία της Γαλαάδ προσφέρει στην Τουφρέντ μόνο μία επιλογή: την αναπαραγωγή. Αν παρεκκλίνει απ’ τον σκοπό της, θα καταλήξει, όπως όλοι οι αντιφρονούντες, κρεμασμένη στο Τείχος, ή θα σταλεί στις Αποικίες, όπου θα βρει αργό και μαρτυρικό θάνατο από ραδιενέργεια. Αλλά ακόμα κι ένα απολυταρχικό καθεστώς δεν μπορεί να αφανίσει τον πόθο – ούτε της Τουφρέντ ούτε και των δύο ανδρών απ’ τους οποίους κρέμεται η μοίρα της.

Μια μεγαλοφυής, συγκλονιστική δυστοπία για το κακό που παραμονεύει στην ανθρώπινη φύση, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ διαβάζεται και σαν σκοτεινό χρονικό μιας εναλλακτικής πραγματικότητας ή σαν σπαραχτική μαρτυρία για τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο.

Οι Διαθήκες

Δεκαπέντε χρόνια μετά τα όσα περιγράφονται στην Ιστορία της Θεραπαινίδας, το θεοκρατικό καθεστώς της Δημοκρατίας της Γαλαάδ παραμένει ισχυρό, αλλά τα πρώτα σημάδια της παρακμής αρχίζουν να γίνονται φανερά. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι ζωές τριών ολότελα διαφορετικών γυναικών συναντιούνται, και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εκρηκτικά.

Οι δύο ανήκουν στην πρώτη γενιά που ενηλικιώνεται μέσα στην τυραννία. Στις δικές τους μαρτυρίες προστίθεται μια τρίτη: της Θείας Λίντια, το περίπλοκο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον της οποίας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.

Καθώς η Άτγουντ μάς οδηγεί στα άδυτα του καθεστώτος της Γαλαάδ, καθεμιά από τις ηρωίδες της πρέπει να αποδεχτεί ποια είναι και να αποφασίσει ως πού είναι διατεθειμένη να φτάσει γι’ αυτό που πιστεύει…

Η αριστουργηματική συνέχεια της θρυλικής Ιστορίας της Θεραπαινίδας. Ένα έργο επίκαιρο, που προορίζεται να γίνει κλασικό.

ΣΕΤ ΘΑΦΟΝ -1- (Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ – ΤΟΜΟΣ 1+2)

O Λαβύρινθος των Πνευμάτων- Τόμος 1

Ο κορυφαίος Ισπανός λογοτέχνης, Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, με 30 εκατ. αντίτυπα διεθνώς και 22 λογοτεχνικά βραβεία, μας μεταφέρει ξανά στην ατμοσφαιρική Βαρκελώνη και στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων!

Πριν προλάβει να τελειώσει καλά καλά την πρώτη παράγραφο, είχε ήδη ξεχάσει ότι αυτό που κρατούσε στα χέρια της ήταν στοιχείο της έρευνάς τους. Αφέθηκε να παρασυρθεί από το άρωμα των λέξεων κι έπειτα από λίγο είχε χαθεί στις σελίδες του, βουτώντας στον πλούτο των εικόνων και του ρυθμού του, παρακολουθώντας την αφήγηση των περιπετειών της Αριάδνα, καθώς η ηρωίδα κατέβαινε στα βάθη εκείνης της στοιχειωμένης Βαρκελώνης. Κάθε παράγραφος, κάθε φράση φαίνονταν να έχουν συνταχθεί με βάση κάποιο μουσικό κλειδί. Η διήγηση έδενε τις λέξεις σε χρυσοκλωστές και τραβούσε το βλέμμα σε ένα ανάγνωσμα με παλμό και χρώμα που ζωγράφιζε στο μυαλό ένα θέατρο σκιών. Διάβασε αδιάκοπα για δύο ώρες, απολαμβάνοντας κάθε φράση και φοβούμενη πως θα έφτανε το τέλος.

Στη Βαρκελώνη, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ο Ντανιέλ Σεμπέρε δεν είναι πια εκείνο το αγόρι που η ζωή του θα άλλαζε μέσα στους διαδρόμους του Κοιμητηρίου των Λησμονημένων Βιβλίων. Το μυστήριο του θανάτου της μητέρας του, της Ισαβέλας, έχει ανοίξει στην ψυχή του μιαν άβυσσο, από την οποία προσπαθούν να τον σώσουν η σύζυγός του Μπέα και ο πιστός του φίλος, ο Φερμίν. Και πάνω που ο Ντανιέλ πιστεύει πως απέχει μόλις ένα βήμα από τη λύση του αινίγματος, μια συνωμοσία με ρίζες πολύ πιο βαθιές και σκοτεινές απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί απλώνει τα δίχτυα της ξεκινώντας από τη ρίζα του Καθεστώτος. Τότε ακριβώς εμφανίζεται η Αλίθια Γκρις, ένα πλάσμα γεννημένο απ’ τις σκιές του πολέμου, για να τους οδηγήσει στην καρδιά του σκότους, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή ιστορία της οικογένειας… αν και με τρομερό τίμημα.

Ο Λαβύρινθος των Πνευμάτων- Τόμος 2

Η Αλίθια έβρεξε την πένα στο μελανοδοχείο και την άφησε να γλιστρήσει πάνω στο χαρτί, χαράζοντας μια γραμμή σε μπλε γυαλιστερό χρώμα. Έγραψε το όνομά της κι έμεινε να κοιτάζει το μελάνι που στέγνωνε σιγά σιγά. Η απόλαυση της λευκής σελίδας, που πάντα στην αρχή ανάδινε ένα άρωμα μυστηρίου γεμάτο υποσχέσεις, χάθηκε μεμιάς. Με το που άρχιζε κανείς να βάζει στο χαρτί τις πρώτες λέξεις, ανακάλυπτε ότι στη γραφή, όπως και στη ζωή, η απόσταση μεταξύ προθέσεων και αποτελεσμάτων πήγαινε χέρι χέρι με την αθωότητα με την οποία εκφράζονταν οι μεν και γίνονταν αποδεκτά τα δε. Βάλθηκε να γράψει μια φράση που θυμόταν από ένα απ’ τα αγαπημένα της βιβλία, όταν στάθηκε κι έστρεψε το βλέμμα προς την πόρτα. Άφησε την πένα πάνω στο χαρτί κι έμεινε να κοιτάζει σιωπηλή.

Στη Βαρκελώνη, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ο Ντανιέλ Σεμπέρε δεν είναι πια εκείνο το αγόρι που η ζωή του θα άλλαζε μέσα στους διαδρόμους του Κοιμητηρίου των Λησμονημένων Βιβλίων. Το μυστήριο του θανάτου της μητέρας του, της Ισαβέλας, έχει ανοίξει στην ψυχή του μιαν άβυσσο, από την οποία προσπαθούν να τον σώσουν η σύζυγός του Μπέα και ο πιστός του φίλος, ο Φερμίν. Και πάνω που ο Ντανιέλ πιστεύει πως απέχει μόλις ένα βήμα από τη λύση του αινίγματος, μια συνωμοσία με ρίζες πολύ πιο βαθιές και σκοτεινές απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί απλώνει τα δίχτυα της ξεκινώντας από τη ρίζα του Καθεστώτος. Τότε ακριβώς εμφανίζεται η Αλίθια Γκρις, ένα πλάσμα γεννημένο απ’ τις σκιές του πολέμου, για να τους οδηγήσει στην καρδιά του σκότους, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή ιστορία της οικογένειας… αν και με τρομερό τίμημα.

ΣΕΤ ΔΑΝΔΟΛΟΣ-1- (ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ-ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ)

Ιστορία Χωρίς Όνομα

Το ξέρω πως είμαι τρελή∙ μα η αγάπη κάποιον τρελαίνει…

Ιούνιος του 1908. Η Πηνελόπη Δέλτα βρίσκεται σε ένα σανατόριο στα περίχωρα της Βιέννης. Είναι μια γυναίκα με κηλιδωμένη ζωή. Σε αυτό το άσυλο των ταλαιπωρημένων ψυχών, μακριά από τις κόρες της, την έστειλαν για να ξεχάσει τον Ίωνα Δραγούμη, τον γοητευτικό διπλωμάτη που αγάπησε παράφορα, τον άνθρωπο που έγινε η αιτία να κλυδωνιστεί ο γάμος της. Όμως η επίσκεψή του εκεί τα αλλάζει όλα. Με φόντο τις καταπράσινες ερημιές και τα μεσαιωνικά πλακόστρωτα της κεντρικής Ευρώπης θα παλέψει για τη λύτρωση της καρδιάς της, ζώντας μαζί του τρεις μέρες που θα τη σημαδέψουν για πάντα.

Τριάντα τρία χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 1941, οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα, και εκείνη, καθηλωμένη στο σαλόνι του σπιτιού της στην Κηφισιά, επιχειρεί τον τελευταίο απολογισμό της ζωής της, έχοντας πάρει μια μοιραία απόφαση. Να ανταμώσει στον ουρανό τον άντρα που στερήθηκε κάποτε.

Το ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ είναι ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για το πάθος και την απώλεια, για τον έρωτα και τη μνήμη, για τις δεσμεύσεις της οικογένειας, για το σκοτάδι του πολέμου και τις πιο δραματικές στιγμές της Ελλάδας. Βασισμένος στα ημερολόγιά της, ο Στέφανος Δάνδολος αποτίει φόρο τιμής στον εύθραυστο ψυχισμό της σπουδαιότερης Ελληνίδας συγγραφέως του εικοστού αιώνα.

Όταν θα δεις τη θάλασσα

Είναι ο έρωτας μια ψυχή εγκλωβισμενη‎ σε δύο κορμιά;
Και πόσο εύκολο είναι να εξεγερθεις ενάντια στη μοίρα
που έχει ήδη οριστεί για σένα;

Αθήνα, 1886. Η ζωή της Μαργαρίτας βυθίζεται μέσα σε έναν γάμο που μοιάζει με αργό θάνατο. Ώσπου ερωτεύεται παράφορα έναν άντρα που νομιζε ότι υπήρχε μόνο στα παραμύθια. Και όλος ο κόσμος της γίνεται μια μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.

Αυτή είναι η ιστορία μιας γυναίκας που παρασύρθηκε στη δίνη του πάθους, διεκδικώντας ένα διαφορετικό πεπρωμένο από κείνο που της είχαν σχεδιάσει.

Είναι η ιστορία των δύο αντρών που την αγάπησαν. Του ισχυρού συζύγου της, που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας καταστρώσει ένα σχέδιο προς όφελος των ξένων δανειστών. Και του μαγικού εραστή της, που ανέλαβε να σχεδιάσει τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου, ένα από τα μεγάλα έργα του Τρικούπη.

Είναι επίσης πολλές μικρές ιστορίες που ιχνηλατούν τη γέννηση του γυναικείου κινήματος στην Αθήνα, τις πολιτικές αναταράξεις, τον ρόλο της εύπορης τάξης στο πεπρωμένο της φτωχολογιάς, και τα βήματα μιας Ελλάδας που προσδοκά ένα καλύτερο αύριο.

Και, τέλος, είναι μια ιστορία σαγήνης και μυστηρίου σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι, χρόνια αργότερα, λίγο μετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν όλα έχουν κριθεί, ή σχεδόν όλα…

Ένα σαρωτικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ελπίδα. Μια επική τοιχογραφία για τη μεγαλύτερη επανάσταση της ψυχής, που δεν είναι άλλη από την επιμονή στα θαύματα.

ΣΕΤ ΚΕΣΛΕΡ – ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ (ΕΜΙΛΙ Γ-1 &Ι ΜΠΕΤΥ ΡΟΥΜΠΕΤΗ ΚΑΙ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ) 

Για παιδιά και εφήβους

Η Έμιλι Γ. -1- Η ουρά της

Η Έμιλι ζει με τη μαμά της σ” ένα πλοιάριο αραγμένο στο λιμάνι μιας παραθαλάσσιας πόλης. Το μόνο που ξέρει για τον μπαμπά της είναι ότι έφυγε όταν γεννήθηκε εκείνη. Το όνειρο της Έμιλι είναι να μάθει κολύμπι. Έλα, όμως, που η μαμά της για κάποιο περίεργο λόγο φοβάται το νερό.

Όταν τελικά καταφέρνει να την πείσει, η Έμιλι θα βρεθεί μπροστά σε μια απίστευτη ανακάλυψη. Θα αρχίσει να γνωρίζει τον εαυτό της και παράλληλα να εξερευνά τον υπέροχο κόσμο στο βυθό της θάλασσας, εκεί όπου βασιλεύει ο Ποσειδώνας και οι γοργόνες πηγαίνουν σχολείο. Εκεί θα μάθει και την αλήθεια για τον πατέρα της…

Μια όμορφη ιστορία για όσους αγαπούν τη θάλασσα και τα μυστικά της!

Κάνε εδώ ένα τεστ για βιβλιοφάγους!

Η Μπέτυ Ρουμπέτη και ο Φύλακας του Ωκεανού

Η μοναδική Μπέτυ Ρουμπέτη, συντροφιά με την ανεκδιήγητη γάτα Λουκία και τον καλύτερό της φίλο Ερρίκο, είναι ξανά μαζί και μας ταξιδεύουν… πετώντας, στην κυριολεξία, στο μακρινό Μεγαλονήσι, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια απαγωγή και δεκάδες κινδύνους. Ποιος θέλει να βλάψει τη Μάμι Μπλου; Τι ρόλο παίζει ο μυστηριώδης πιλότος Ιούλιος Φλάι; Και τι κρύβει τόσο επιμελώς η Λουκία από την αφεντικίνα της;

Με την καταιγιστική του δράση, το βιβλίο Η ΜΠΕΤΥ ΡΟΥΜΠΕΤΗ ΚΑΙ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα∙ ένα βιβλίο που υμνεί τη φιλία, την αγάπη και τις αληθινές αξίες της ζωής.

Η Φανή Τερζόγλου κλείνει την τριλογία της Μπέτυς Ρουμπέτη με τον καλύτερο τρόπο. Μυστήριο, δράση και πολλές δόσεις γατίσιου χιούμορ στην απόλυτη περιπέτεια της χρονιάς!

Ποιες είναι οι δικές σου προτάσεις για τα βιβλία που πρέπει να έχεις στην παραλία;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Οι προτάσεις των αναγνωστών του iPop για τα 10+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Τα βιβλία που πρέπει να έχεις στην παραλία φέτος στις διακοπές σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
βιβλια, business, στυλ, σετ, δυστοπία, θεατρο, μυστήριο, λύση, μπλε, αθωότητα, αθηνα, ονομα, μνήμη, ελλαδα, φως, τεστ, μπλου, δραση, ipop, google, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , λιτσα πατερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.google.gr, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, η ζωη, ξανα, αποτελεσματα, ipop, μνήμη, πηνελοπη δελτα, βαρκελωνη, βημα, γαμος, γατα, γυναικα, δημοκρατια, θαλασσα, θαυματα, κηφισια, ονειρο, πηνελοπη, ραδιενεργεια, σαρωτικο, τεστ, φιλια, φως, αγαπη, αγωνια, αρθρο, αθωότητα, αξιζει, απωλεια, αρωμα, ασυλο, αφηγηση, βιβλιο, βλεμμα, βρισκεται, γινει, γινεται, γινονται, γοργονες, δελτα, δινη, διχτυα, εγινε, ευκολο, εκρηκτικα, ελπιδα, εργα, ευθραυστο, εφυγε, ζωη, ζωης, θεατρο σκιων, λαβυρινθος, λύση, ληξη, λουκια, λυτρωση, λογο, μακρια, μαμα, μοιρα, μυστήριο, μπλε, μυαλο, μυθιστορημα, μυστικα, νερο, παντα, ομορφη, ονομα, οφελος, παραμυθια, παιδια, παθος, πεπρωμενο, πηγαινε, πιλοτος, ποσειδωνας, πορτα, ψυχη, ριζα, ρολο, σελιδες, σετ, συνεχεια, σημαδια, στυλ, συγχρονο, σχεδιο, σχολειο, το αγορι, τρια, τριτη, φυση, φοντο, χερι, χαθηκε, χιουμορ, χρωμα, ωρες, αγορι, βηματα, business, ημερολογια, ιουλιος, κορες, καρδια, λεξεις, μοιαζει, μπροστα, ουρα, πενα, θεματα, υπεροχο, χερια
Τυχαία Θέματα