«Εκπνέει» ο χρόνος για τις φορολογικές δηλώσεις | Μεγάλα πρόστιμα στους… αργοπορημένους

12:08 12/8/2020 - Πηγή: iPop
| Μεγάλα

Στο τέλος του βρίσκεται το χρονικό διάστημα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Οι μέρες λιγοστεύουν και τα πρόστιμα… καραδοκούν, σε όσους δεν κάνουν έγκαιρα την φορολογική τους δήλωση.

Οι μήνες του καλοκαιριού, εκτός από μήνες ξεγνοιασιάς, είναι και μήνες για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Όπως έχει γίνει γνωστό, δεν έχουν υποβληθεί ακόμα 790.000 δηλώσεις από τους πολίτες.

Ο λόγος της αργοπορίας, αλλά καιν το μεγάλο ποσό που αναμένεται να κάνει δήλωση, ανάγκασαν την κυβέρνηση να ανακοινώσει πως θα επιβάλλει πρόστιμα σε όσους δεν κάνουν έγκαιρα δήλωση.

Οι τιμές των προστίμων διαφέρουν, αλλά θα είναι «τσουχτερές» μιας και η ανώτερη τιμή θα είναι τα 500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της πανδημίας και των τελευταίων γεγονότων με την έξαρση του κορονοϊού τα μέτρα ήταν επιεική ως προς την άμεση υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Οι δύο διαδοχικές παρατάσεις που δόθηκαν ήταν δείγμα ανθρωπιάς και συμπόνιας προς όλους τους φορολογούμενους. Η νέα ημερομηνία λήξης της υποβολής των δηλώσεων από τους φορολογούμενους είναι η 31η Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα.

Ποιοι δεν έχουν κάνει ακόμα υποβολή φορολογικών δηλώσεων;

Όπως γίνεται ξεκάθαρο από τα στοιχεία που έχουν βγει στην επιφάνεια, στο κράτος έχουν υποβληθεί 5,6 εκατομμύρια δηλώσεις από τα 6,4 εκατομμύρια. Σ’ αυτά τα στοιχεία τονίζεται πως οι περισσότεροι φορολογούμενοι, που δεν έχουν υποβάλει ακόμα την αίτησή τους είναι μη μισθωτοί και επιχειρηματίες, των οποίων το lockdown κόστισε πολλά σε αυτούς και τις επιχειρήσεις τους.

Όσον αφορά τους τελευταίους, είχε εξαγγελθεί από τον Ιούνιο ως μέτρο ανακούφισης για τις επιχειρήσεις οι οποίες είχαν μεγάλες ζημιές από την οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Τέλος να υπογραμμισθεί πως η κυβέρνηση, δεν δείχνει διαθέσιμη να παρατείνει την παραπάνω ημερομηνία λήξης. Το τέλος Αυγούστου, θα αποτελεί και τέλος της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για όλους τους Έλληνες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα τι πρόστιμα θα επιβληθούν στους παραβάτες των μέτρων για τον κορονοϊό:

Συνεχίζονται τα αυξημένα κρούσματα παρά τα αυστηρά μέτρα και τα πρόστιμα

Photo: Pexels

Το άρθρο «Εκπνέει» ο χρόνος για τις φορολογικές δηλώσεις | Μεγάλα πρόστιμα στους… αργοπορημένους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα