Συνεχίζονται τα αυξημένα κρούσματα παρά τα αυστηρά μέτρα και τα πρόστιμα

19:17 11/8/2020 - Πηγή: iPop

Συνεχίζονται τα αυξημένα κρούσματα στις 11 Αυγούστου, χωρίς να μειώνονται ούτε λίγο. Αντιθέτως, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα δεν έχουν πέσει κάτω από τα 100 ημερησίως με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και την κυβέρνηση να παίρνει νέα μέτρα. 

Σε νέα μέτρα έχει προχωρήσει ήδη η κυβέρνηση εξαιτίας των συνεχιζόμενων αυξανόμενων κρουσμάτων στην

Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, 11 Αυγούστου, έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, με σκοπό τον περιορισμό του ιού. Αναλυτικότερα, τα μπαρ, εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν τα μεσάνυχτα (24.00) μέχρι το πρωί στις 7.00.

Το μέτρο αυτό αφορά τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας. Φυσικά τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ στα νησιά Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Ζάκυνθος, Κως, Αντίπαρος, Ρόδος καθώς και στις περιοχές του Βόλου και της Κατερίνης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού τόνισε πως «Από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί την αυξητική τάση της επιδημίας». Ο υφυπουργός αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών, διευκρίνισε πως στα καταστήματα που δεν θα τηρούν το μέτρο του κλεισίματος στις 24.00, θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση ενώ στη δεύτερη παράβαση υπάρχει αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

Σε απόσταση αναπνοής το εμβόλιο για τον κορονοϊό | Σε ποια χώρα εγκρίθηκε; 

Πόσα τα νέα κρούσματα στις 11 Αυγούστου; 

Ο ΕΟΔΥ σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου, ανακοίνωσε 196 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

1503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

26 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 8 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 130 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 214 θανάτους συνολικά στη χώρα. 71 (33.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Αλλαγές στα ωράρια της εστίασης | Σε ποιες περιοχές θα ισχύσουν;

Photo: Pexels

Το άρθρο Συνεχίζονται τα αυξημένα κρούσματα παρά τα αυστηρά μέτρα και τα πρόστιμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα