Πώς να “ξυπνήσεις” τον μεταβολισμό σου;

16:25 15/3/2020 - Πηγή: iPop

Αν προσπαθείς εδώ και καιρό να αδυνατίσεις και δεν τα καταφέρνεις, έχεις σκεφτεί μήπως ο μεταβολισμός σου “κοιμάται”; Ξέρεις τι να κάνεις γι’ αυτό και πώς να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου; 

Ο μεταβολισμός σου μπορεί να αλλάξει κι αυτό γιατί δεν είναι σταθερός κι επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες. Πολλοί από αυτούς ευθύνονται για το γεγονός ότι δεν χάνεις θερμίδες, όπως το άγχος και η διατροφή σου.

Πώς να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου;Κατανάλωση πρωτεϊνών

Οι πρωτεΐνες κι ειδικά αυτές με τα λιγότερα λιπαρά, ενισχύουν τη μυϊκή μάζα κι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες

σε αντίθεση με τα λίπη. Επίσης, σου δίνουν ενέργεια και σε κάνεις να αισθάνεσαι κορεσμό.

Τακτικά γεύματα

Το να μένεις νηστικός δε θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Ίσα ίσα θα μπλοκάρει περισσότερο τον μεταβολισμό σου. Γι’ αυτό το λόγο, δεν πρέπει να παραλείπεις όλα τα απαραίτητα γεύματα. Περίπου 5 γεύματα την ημέρα, 3 βασικά και 2 σνακ είναι ιδανικά μες τη μέρα σου, φυσικά ανάλογα και με τις θερμίδες που καις.

Προσεγμένη διατροφή

Αν έχεις παρατηρήσει ότι ο μεταβολισμός σου έχει “κολλήσει”, τότε καλό θα ήταν να ακολουθήσεις μια προσεγμένη διατροφή, ώστε να τον ξεμπλοκάρεις. Μείωσε τη ζάχαρη και τα λιπαρά και αύξησε την κατανάλωση λαχανικών. Είναι πολύ σημαντικό να εντάξεις στη διατροφή σου τη σαλάτα και τις πρωτεΐνες, μειώνοντας ταυτόχρονα τα ανθυγιεινά λίπη.

unsplash/Brooke LarkΝερό

Το νερό όχι μόνο σε ενυδατώνει, αλλά και σου “κόβει” την όρεξη πολλές φορές. Παράλληλα, μια έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που πίνουν 8 με 12 ποτήρια με νερό, καίνε περισσότερο λίπος από αυτούς που πίνουν μόλις 4 ποτήρια με νερό την ημέρα.

Τι εμποδίζει τον μεταβολισμό σου και δεν αδυνατίζεις;

Μην ξεχνάς το πρωινό

Όλο το βράδυ ο μεταβολισμός σου βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας κι αρχίζει και πάλι να “δουλεύει” όταν δεχθεί τροφή. Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να τρως με το που ξυπνάς κι όχι μετά από πολλές ώρες, ώστε να αρχίσει ο μεταβολισμός σου και πάλι να “δουλεύει”. Πρέπει να ενεργοποιείς τον οργανισμό σου από την πρώτη κι όλας στιγμή που ξυπνάς, ώστε να αρχίσει να “καίει” θερμίδες.

PexelsΜείωσε το αλκοόλ

Το αλκοόλ προσθέτει στον οργανισμό σου άχρηστες θερμίδες που δεν χρησιμεύουν σε κάτι. Επιπλέον, συμβάλλει στην εξασθένηση του συκωτιού, του βασικού οργάνου για τον μεταβολισμό του λίπους.

Μην ξεχνάς πως σημαντική είναι και η σωματική άσκηση. Ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο να αθληθείς, προσπάθησε να κινείσαι όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται για να “κάψεις” θερμίδες κι απόφυγε όσο το δυνατόν περισσότερο την καθιστική ζωή.

Διάβασε ακόμα:

Αν έχεις αργό μεταβολισμό μπορείς να το σώσεις με αυτά τα 7 πράγματα!

Photo: unsplash/Taylor Harding

Το άρθρο Πώς να “ξυπνήσεις” τον μεταβολισμό σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα