Έκτακτα μέτρα για τα σύνορα και τις μετακινήσεις στο εξωτερικό | Τι συμβαίνει με την Εκκλησία;

15:30 15/3/2020 - Πηγή: iPop

Νέα έκτακτα μέτρα για τα σύνορα και τις μετακινήσεις στο εξωτερικό πήρε η κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσει να εξαπλώνεται ο κορονοϊός

Κι ενώ τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται και οι θάνατοι από τον κορονοϊό αγγίζουν τους τέσσερις, η κυβέρνηση προχωράει σε νέα έκτακτα μέτρα για τα σύνορα και τις μετακινήσεις στο εξωτερικό. Το μεσημέρι

της Κυριακής στο Μαξίμου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ότι σταματούν και οι πτήσεις για Ισπανία, αλλά και τα πλοία για Ιταλία. Κλείνουν, ακόμα, τα σύνορα προς Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Επίσης, σε λειτουργία μπαίνουν πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων που διατίθενται μόνο για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορονοϊό, ενώ προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών.

Να θυμίσουμε πως ήδη εδώ και κάποιες μέρες έχουν διακοπεί αυστηρά όλες οι πτήσεις από και προς Ιταλία.

Τα νέα έκτακτα μέτρα για τα σύνορα και τις μετακινήσεις στο εξωτερικό:Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.Εκτός των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5000 σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.Τι συμβαίνει με την Εκκλησία;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο, και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο. Το θέμα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Έλεγχος εισόδου στο super market από Δευτέρα

Καθώς ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος στα super market, από Δευτέρα εξετάζεται να μπαίνει συγκεκριμένος αριθμό, ενώ θα υπάρχει έλεγχος στην είσοδο για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος θα μπαίνει και ανάλογος αριθμός καταναλωτών, με έλεγχο στην είσοδο, ώστε να μην εισέρχονται όλοι μαζί. “Είμαστε και σε ανοιχτή γραμμή με όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας” ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης τονίζοντας ότι “τα πράγματα θα εξομαλυνθούν από την εβδομάδα που έρχεται”.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι “υπάρχει επάρκεια για τρεις μήνες και δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δεν θα τα χρειαστούν”.

Τα super market θα λειτουργούν και ως delivery, ενώ παράλληλα συζητιέται επέκταση του ωραρίου και λειτουργία τις Κυριακές.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού | Οδηγίες απ’ τον ΙΣΑ

Το άρθρο Έκτακτα μέτρα για τα σύνορα και τις μετακινήσεις στο εξωτερικό | Τι συμβαίνει με την Εκκλησία; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα