Ακόμη ένας νεκρός απ’ τον κορονοϊό στην Ελλάδα

10:16 15/3/2020 - Πηγή: iPop

Ακόμη ένας νεκρός απ’ τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Δεύτερη μέρα καραντίνας στην Ελλάδα κι όλοι αγωνιούν για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Τι εξετάζεται για τα super market

Ακόμη ένας νεκρός απ’ τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 53χρονο

άνδρα απ’ την Κοζάνη, ο οποίος κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Κυριακής.

Ο άνδρας έπασχε από υποκείμενο νόσημα και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Να σημειωθεί πως χθες Σάββατο, έχασαν τη ζωή τους δύο ακόμη ασθενείς, ένας 67χρονος κι ένας 90χρονος ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό την Τετάρτη 11 Μαρτίου.

228 κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, τα 22 “ορφανά”

Κατά την τακτική ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόρδας, ανέφερε το Σάββατο πως έχουμε 38 νέα κρούσματα, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από τα 228 κρούσματα, τα 22 είναι «ορφανά», νοσηλεύονται 57 ασθενής, οι 5 είναι διασωληνομένοι, έχουν δοθεί 8 εξιτήρια σε ασθενείς. Όσον αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα. Συνολικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Νέα μέτρα για ΜΜΜ και πτήσεις μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Έλεγχος εισόδου στο super market από Δευτέρα

Καθώς ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος στα super market και υπάρχει συνωστισμός, από Δευτέρα εξετάζεται να μπαίνει συγκεκριμένος αριθμός.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος θα μπαίνει και ανάλογος αριθμός καταναλωτών, με έλεγχο στην είσοδο, ώστε να μην εισέρχονται όλοι μαζί. “Είμαστε και σε ανοιχτή γραμμή με όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας” ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης τονίζοντας ότι “τα πράγματα θα εξομαλυνθούν από την εβδομάδα που έρχεται”.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι “υπάρχει επάρκεια για τρεις μήνες και δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δεν θα τα χρειαστούν”.

Τα super market θα λειτουργούν και ως delivery, ενώ παράλληλα συζητιέται επέκταση του ωραρίου και λειτουργία τις Κυριακές.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Τα εστιατόρια μπορούν να λειτουργούν έως delivery

Την ίδια στιγμή, όσα εστιατόρια δεν παρείχαν υπηρεσίες delivery, από σήμερα θα μπορούν να ξεκινήσουν την λειτουργία τους με υπηρεσίες take away και delivery.

Οι εταιρείες που δεν είχαν σχετικές άδειες, μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα και έχουν διάστημα ενός μήνα να προχωρήσουν στην δήλωση της σχετικής τροποποίησης.

Διαβάστε επίσης:

Γεμάτες οι παραλίες παρά τον κορονοϊό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη | Η απόφαση του Πρωθυπουργού

Photo: Intime

Το άρθρο Ακόμη ένας νεκρός απ’ τον κορονοϊό στην Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα