Πώς να κάνεις το στόλισμα του δέντρου με τα παιδιά αξέχαστο για όλους!

18:20 26/11/2021 - Πηγή: iPop

Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και αν δεν το έχετε κάνει ακόμα ίσως πλησιάζει και για εσάς η ώρα για το στόλισμα του δέντρου. Εμείς στολίζουμε με τα παιδιά από τότε που ήρθαν στη ζωή μας. Η χαρά του στολίσματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου άλλωστε μεγαλώνοντας δεν κρύβει για εμένα τουλάχιστον τον ίδιο ενθουσιασμό όπως παλιά. Αν δεν ενθουσιάζεσαι ιδιαίτερα και εσύ με τη διαδικασία του στολισμού όπως εγώ, μάζεψα όλα αυτά τα τιπ που κάνουν το στόλισμα του δέντρου παιχνιδάκι.

PexelsΆσε τα
παιδιά ελεύθερα

Τα Χριστούγεννα, το δέντρο και ο Αη Βασίλης είναι κυρίως για τα παιδιά. Δεν ξέρω αν εσύ ενθουσιάζεσαι με την ίδια ένταση με όλη αυτή τη βαβούρα, όπως παλιότερα. Για εμένα έχει χάσει προ πολλού την λάμψη που είχε τα παλιότερα χρόνια. Το στόλισμα του δέντρου είναι ένα διαδικαστικό κομμάτι που βαριέμαι πολύ να κάνω και το κάνω για τα παιδιά.

Από τότε που έκανα παιδιά είχα αποφασίσει ότι θα τα αφήνω να αυτοσχεδιάζουν και να κάνουν ό,τι θέλουν με το στολισμό. Θυμάμαι όταν η κόρη μου ήταν γύρω στα τρία, εκείνα τα Χριστούγεννα την άφησα να στολίσει το δέντρο όπως ήθελε. Μας είχε φέρει από το δωμάτιό της όλες τις τσαγιέρες και τις κούπες που είχε, αρκουδάκια και κούκλες και στόλισε μια μεριά του δέντρου με αυτά τα παιχνίδια. Ο ψυχαναγκαστικός εαυτός μου μέσα μου υπέφερε, αλλά τελικά έμεινε έτσι το δέντρο όπως το είχε στολίσει εκείνη. Μετά από δυο μέρες δεν έδινα καν σημασία το είχα εντελώς ξεχάσει ενώ εκείνη όταν περνούσε και το έβλεπε ήταν τόσο ευτυχισμένη!

Φτιάξε την ατμόσφαιρα

Αυτό που μου αρέσει όταν στολίζουμε με τα παιδιά το δέντρο είναι η ατμόσφαιρα που φτιάχνουμε. Βάζω να παίζουν λίστες με χριστουγεννιάτικα τραγούδια ή jazz χριστουγεννιάτικα, ανάβω κεριά με χειμερινές μυρωδιές, κανέλας και βανίλιας και όταν έχω όρεξη, ετοιμάζω apple strudel που κόβουμε και τρώμε μετά το στόλισμα του δέντρου.

Μαξιλάρι καναπέH&MΑρωματικό κερί Zara HomeZara HomeΣτολίζουμε τα πάντα

Μου αρέσει να αλλάζουμε τη διακόσμηση σε όλο το σπίτι. Διαλέγουμε χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια για τον καναπέ, για τα κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες, ώστε να υπάρχει αυτή η εορταστική ατμόσφαιρα γενικά στο σπίτι. Τέλος επειδή η περίοδος που ακολουθεί είναι πολύ χουχουλιάρικη και καθόμαστε πολύ σπίτι έχω επενδύσει ακόμα και σε χριστουγεννιάτικες πιτζάμες και έτσι μπαίνουμε όλοι σε αυτό το μουντ.

Σεντόνια με καρυοθράστηΜarks and spencerΧριστουγεννιάτικες πιτζάμεςΜarks and spencerΧειροτεχνίες

Καλά όλα αυτά που αγοράζουμε κατά καιρούς, αλλά με το στόλισμα ξεκινούν και κάποιες χειροτεχνίες τα απογεύματα. Είτε φτιάχνουμε κάρτες για να στείλουμε σε αγαπημένους μας, είτε στολίδια για το δέντρο με πολύ απλά υλικά όπως λίγο χαρτόνι και φυσικά πολύ γκλίτερ. Δεν χρειάζεται να παθαίνουμε πανικό να κάνουμε πολλά πράγματα και να κουραζόμαστε. Ακούμε τον εαυτό μας, τις ανάγκες μας, τι μας αρέσει και τι όχι και συνεχίζουμε αναλόγως.

Το στόλισμα με τα παιδιά μας μπορεί να γίνει απολαυστικό για όλους και να χαρεί έτσι όλη η οικογένεια. Να φτιάξουμε αναμνήσεις να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας οικογενειακές παραδόσεις. Να απολαύσουμε τις στιγμές που είμαστε μαζί. Αν τα παιδάκια σου είναι φέτος πολύ μικρά και δεν αφήνουν το δέντρο σε μια θέση, να ξέρεις ότι και αυτή η φάση θα περάσει γρήγορα. Σε λίγο και εκείνο δεν θα βλέπει ενδιαφέρον στο στολισμένο δέντρο. Τώρα είναι η ώρα μας να χαρούμε τα παιδιά μας και εκείνα εμάς, ας το απολαύσουμε! Καλές Γιορτές σε όλους με υγεία!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να κάνεις το στόλισμα του δέντρου με τα παιδιά αξέχαστο για όλους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα