Άλλαξε κι εσένα η πανδημία τη σχέση σου με τον σκύλο σου; Αυτά είναι τα εντυπωσιακά ευρήματα των επιστημόνων

13:49 26/11/2021 - Πηγή: iPop

Τα κατοικίδια κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη. Είναι οι καλύτεροί μας φίλοι, μας προσφέρουν χαρά, συντροφιά και ανιδιοτελή αγάπη. Είναι πάντα εκεί για εμάς, οι πιστοί μας σύντροφοι, που δεν πρόκειται ποτέ να μας αφήσουν. Ειδικά στην πανδημία οι δεσμοί μας με τις τριχωτές αυτές ψυχούλες έγιναν ακόμα πιο ισχυροί και δεν το λέω εγώ, αλλά η Mars Petcare και οι έρευνές της.

Πρόσφατα, η Mars Petcare κυκλοφόρησε το «Keeping People and Pets Together» – μια έκθεση που βασίζεται σε έρευνα, η οποία διερεύνησε πάνω από 1.000 ιδιοκτήτες κατοικίδιων

ζώων. Όλες οι πληροφορίες της και τα δεδομένα της είναι βασισμένες σε γονείς τετράποδων αλλά και καταφυγίων, προκειμένου να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για τις τρέχουσες τάσεις στην ιδιοκτησία.

Αυτό το “τηλέφωνο για σκύλους” βοηθάει τα κατοικίδια που νιώθουν μοναξιά να καλέσουν τον ιδιοκτήτη τους

Η έρευνα της Mars Petcare προσπαθεί να συμβάλει στην μείωση αδέσποτων. Μάθε ποια είναι τα αποτελέσματα:

Η έκθεση «Keeping People and Pets Together» διαπίστωσε ότι η πανδημία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους ιδιοκτήτες των κατοικίδιων ζώων, όπου πολλοί από αυτούς άλλαξαν τις συνθήκες εργασίας τους με αποτέλεσμα να ζουν και να αλληλεπιδρούν περισσότερο με τα κατοικίδια τους.

Με βάση τους ερωτηθέντες για την έρευνα, το 80% των ιδιοκτητών ένιωσαν ότι είχαν περάσει περισσότερο χρόνο με τα κατοικίδιά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το 84% δήλωσε ότι αυτός ο επιπλέον χρόνος αύξησε τον συναισθηματικό τους δεσμό.

It’s quiz time! Θέλεις να μάθεις τι σκέφτεται ο σκύλος σου για σένα; Απάντα σε αυτές τις σύντομες ερωτήσεις!

Αφού απέκτησαν περισσότερο χρόνο με τους τριχωτούς τους φίλους το 2020 και το 2021, το 90% των ιδιοκτητών δήλωσαν ότι θέλουν ακόμα και τώρα να περνούν όσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Για να γίνει αυτό δυνατό, το 72% των ερωτηθέντων που εργάζονται αυτήν τη στιγμή από το σπίτι δήλωσαν ότι θέλουν να φέρουν τα κατοικίδιά τους στο γραφείο όταν επιστρέψουν, ενώ το 65% δήλωσε ότι σχεδιάζει να πάρει τα κατοικίδιά του μαζί στις διακοπές, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Η «Mars PetCare» χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από αυτήν την έρευνα για να βοηθήσει στην ενημέρωση της έλλειψης στέγης των κατοικίδιων ζώων στις Η.Π.Α, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Unsplash

Στα πλαίσια αυτά εξετάζονται τρεις βασικοί παράγοντες: Όλα τα ζώα που έχουν ζήτηση (υπεύθυνες πρακτικές αναπαραγωγής, πρόληψη ασθενειών, στείρωση και η πολιτισμική στάση απέναντι στην ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου), όλα τα κατοικίδια που φροντίζονται (ποσοστά ζώων που βρίσκονται στα καταφύγια, η ιδιοκτησία κατοικίδιων, η υποστήριξη καταφυγίου και η πρόσβαση στην κτηνιατρική περίθαλψη), καθώς και οι κυβερνητικές πολιτικές, υποστήριξη για υπεύθυνη ιδιοκτησία και η παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης στους πόρους ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων.

Έχει ψύλλους το κατοικίδιό σου; Όλα όσα χρειάζεσαι για να τους διώξεις με φυσικό τρόπο!

Με βάση αυτούς τους παράγοντες και τα δεδομένα από την έκθεσή τους, η Mars Petcare διαπίστωσε ότι οι ΗΠΑ τείνουν προς τη σωστή κατεύθυνση για να θέσουν ένα τέλος στην ύπαρξη αδέσποτων ζώων.

Η Mars Petcare σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες από το Index για να ενημερώσει σχετικά με τις προσπάθειές της για τον τερματισμό της έλλειψης στέγης κατοικίδιων, έτσι ώστε το επόμενο έτος, όλο και περισσότερα αδέσποτα να βρουν μία ζεστή και φιλική οικογένεια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Άλλαξε κι εσένα η πανδημία τη σχέση σου με τον σκύλο σου; Αυτά είναι τα εντυπωσιακά ευρήματα των επιστημόνων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άλλαξε, Αυτά,allaxe, afta