Ανθρωποφαγία: Η κατάρα των ημερών μας. Και στη μέση ο Άρης…

17:36 26/11/2021 - Πηγή: iPop

Κριτική, στοχοποίηση, ανθρωποφαγία… Έχουμε μάθει πρώτα να μιλάμε και μετά να ακούμε, πρώτα να κρίνουμε και μετά να μαθαίνουμε και όλα αυτά μέσα σε μια κοινωνία που δεν έχει καταλάβει ακόμα τι πάει να πει ισότητα. Και όλα αυτά σε μια εποχή που όταν ένας άνθρωπος υπερασπίζεται τα πιστεύω του, πέφτουμε να τον φάμε. Τι συμβαίνει με τον Άρη Σερβετάλη; Γιατί τόσος χαμός για την αποχώρηση του ηθοποιού από τον “Ρινόκερο”;

Ανθρωποφαγία… Αν ανοίξεις ένα λεξικό, κυριολεκτικά θα δεις ότι σημαίνει το να τρως ανθρώπινο κρέας

ή αλλιώς ο κανιβαλισμός. Ωστόσο, μεταφορικά η λέξη αυτή είναι συνώνυμη της απανθρωπιάς και της ωμότητας. Και η δεύτερη αυτή ερμηνεία της έννοιας δεν είναι τυχαία.

Εδώ και μερικές μέρες έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και δεν λέει να κλείσει με την κοινωνία να έχει διχαστεί, να έχει σπάσει στα δύο και τον λαό να έχει μοιραστεί σε Σερβετάληδες και αντισερβετάληδες. Ωραία και ώριμη λύση και αντίδραση.

Τι συμβαίνει με τον Άρη Σερβετάλη; Το πράγμα δεν είναι τόσο περίπλοκο. Αν ανοίξεις το ίντερνετ και γκουγκλάρεις το όνομά του θα δεις ένα σωρό άρθρα που αναφέρονται στην αποχώρησή από την παράσταση “Ρινόκερος”. Ο λόγος; Επειδή αποφάσισε να μην πάει κόντρα στα πιστεύω του, αλλά να τα υπερασπιστεί, επειδή ο δικός του Θεός του έχει μάθει να μην πηγαίνει με τη μάζα και να διεκδικεί αυτά που πιστεύει και έχει ήδη αναγγείλει, επειδή αποφάσισε να κάνει πράξη όσα είχε πει και να μην μείνει στα λόγια. Ωστόσο, αυτό που θα διαβάσεις σε κάποιες αναρτήσεις είναι ότι ο Άρης Σερβετάλης αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση επειδή είναι ανεμβολίαστος ή διότι αποφάσισε να αφήσει άνεργους ένα σωρό ακόμα άνθρωπος που συμμετέχουν στην παράσταση αυτή. Γιατί θα τα διαβάσεις όλα αυτά;

View this post on Instagram

A post shared by Άρης Σερβετάλης (@aris_servetalis)

Γιατί ο Άρης ενοχλεί.

Ενοχλεί ο ίδιος, ενοχλούν τα πιστεύω του και οι πράξεις του. Μας ενοχλεί που βρέθηκε ένας ντόμπρος άνθρωπος να κάνει πράξη τα όσα είχε πει πριν μερικούς μήνες. Μας ενοχλεί γιατί εμείς δεν είμαστε αυτοί οι άνθρωποι που θα κρατήσουμε την υπόσχεσή μας και θα τηρήσουμε στην πράξη όσα τα λόγια μας έχουν πει. Μας ενοχλεί γιατί προτιμάμε να κρίνουμε και δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να δούμε τι πραγματικά συνέβη. Γιατί ο Άρης Σερβετάλης είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του εξ αρχής στην παραγωγή. Γιατί ο ηθοποιός αυτός “χαλάει την πιάτσα” και δεν σκύβει το κεφάλι σε ό,τι του λένε. Γιατί ο “θρησκευτικός του φανατισμός”, όπως πολλοί τον κατηγορούν, δεν τον άφησε να δεχτεί τον διαχωρισμό των ανθρώπων.

Προσωπικά, επειδή δεν θέλω να βγάζω την ουρά μου απ’ έξω, έχω εμβολιαστεί και το έκανα για να προστατεύσω όσο μπορώ τον εαυτό μου και με αυτόν τον τρόπο, όμως κατανοώ απόλυτα την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, καταλαβαίνω γιατί αποφάσισε να φύγει από την παράσταση. Γιατί αποφάσισε να μην πάει με το ρεύμα, να μη γίνει ένα με τη μάζα, άκριτα, ενώ ο ίδιος πίστευε κάτι διαφορετικό, γιατί για εκείνον σημασία έχει ο άνθρωπος είτε εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος και το “αγαπάτε αλλήλους” δεν υπάρχει μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.

Μήπως να βρίσκαμε άλλους τρόπους να αντιδράσουμε σε όσα μας ενοχλούν;

Αλήθεια, όσοι τον έκριναν, χωρίς καν να ασχοληθούν με την υπόθεση και τον έβρισαν με την πρώτη ανάρτηση που διάβασαν για αυτόν, πόσο συχνά πηγαίνουν στο θέατρο και δεν σαπίζουν στον καναπέ, βλέποντας Netflix; Σε πόσους απ’ αυτούς έλειψαν πραγματικά οι θεατρικές παραστάσεις αυτό το διάστημα της πανδημίας; Ας είμαστε ειλικρινείς… Είναι πολύ πιο εύκολο να κρίνουμε από το να μαθαίνουμε τι πραγματικά έχει συμβεί, να μιλάμε από το να ακούμε και να τρωγόμαστε μεταξύ μας για τον κάθε Άρη που δεν είναι ίδιος με τους άλλους.

Στα δικά μου μάτια, όλη αυτή η τοξικότητα δεν κάνει τόσο κακό στον Άρη Σερβετάλη όσο σε εμάς τους ίδιους που έχουμε χωριστεί σε στρατόπεδα. Όσοι έχουμε κάνει το εμβόλιο δε σημαίνει ότι είμαστε ανώτεροι από τους άλλους και μπορούμε να τους κατακρίνουμε και όσοι δεν το έχουν κάνει δε σημαίνει πως είναι εχθροί μας.

Γιατί τόσο μίσος προς τον Άρη και προς τον κάθε Άρη; Όσο ταΐζουμε το μίσος, τόσο περισσότερο θα μας τρώει την ψυχή…

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία… θα χαρώ να ακούσω την δική σου και γι’ αυτό τα social media μου είναι στη διάθεσή σου.

@artemis_sk @Artemis Sk

Το άρθρο Ανθρωποφαγία: Η κατάρα των ημερών μας. Και στη μέση ο Άρης… εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα