Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος έγιναν οι καλύτεροι φίλοι μου

13:00 26/11/2021 - Πηγή: iPop

Φιλία. Μία λέξη ιερή. Μία λέξη μικρή στην έκταση, αλλά με μεγάλο νόημα. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς φίλους στη ζωή του, γι’ αυτό η επιλογή γίνεται προσεκτικά. Είναι η δεύτερη οικογένειά μας και είναι πάντα εδώ. Είναι αναντικατάστατοι κι αυτή είναι η ομορφιά της αγάπης.

Ο άνθρωπος ως κοινωνικό ον, δεν έχει μάθει να ζει μόνος του. Χρειάζεται δίπλα του ανθρώπους να τον στηρίζουν, να του συμπαραστέκονται, να τον καταλαβαίνουν και να έχουν αναπτύξει μεταξύ τους ανιδιοτελή αγάπη. Δυστυχώς, στις μέρες μας, σπάνια συναντάω ανθρώπους με πραγματικούς φίλους και πάντα σκέφτομαι

πόσο τυχερή είμαι για τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου.

«Ποιος είναι ο σκοπός σου σε αυτή τη ζωή; Να είμαι ο φίλος σου»

Στη ζωή μας συνάπτουμε πολλές φιλίες, άλλες είναι εφήμερες και άλλες διαρκούν και δυναμώνουν μέσα στο χρόνο. Η φιλία δημιουργείται από τις πιο απλές στιγμές, τις πιο καθημερινές. Είναι ένα φιλί, μια αγκαλιά κι ένα χαμόγελο που ενώνει όλα τα σπασμένα κομμάτια του εαυτού μας.

Οι φίλες μου ήταν και ξέρω ότι πρόκειται να είναι για πάντα δίπλα μου. Στις καλές αλλά και στις άσχημες στιγμές της ζωής μου. Γνωρίζουν όλες τις πτυχές τους εαυτού μου, με συγχωρούν, πέφτουμε και σηκωνόμαστε μαζί. Με αποδέχονται έτσι, ακριβώς, όπως είμαι, ακόμα κι όταν πιστεύω ότι είμαι η χειρότερη. Διάλεξε, λοιπόν, με ποιους θέλεις να πορεύεσαι σε αυτή τη ζωή και πάλεψε για να βρίσκονται πάντα δίπλα σου, αρκεί να είναι αυτό κάτι το αμφίδρομο.

Οι φίλοι μπαίνουν ξαφνικά στη ζωή μας και φέρνουν τα πάνω κάτω. Αυτό λατρεύω στους ανθρώπους! Νιώθεις ότι τους ξέρεις από πάντα, είναι οι λεγόμενοι partners in crime και μπορείς να τους τα πεις όλα, να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός. Ο αληθινός φίλος θα σε αποδεχτεί και πάντα θα σου λέει την αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι. Θα είναι εκεί, δίπλα σου, και με μόνο μία του λέξη θα σου φωτίζει ολόκληρη την ημέρα, ποτέ δε θα νιώθεις μόνος. Θα κάνετε όνειρα για το μέλλον και ταξίδια μαζί, θα χάνετε και θα βρίσκετε μαζί τον δρόμο, θα απελπίζεστε και μετά θα οδηγείστε ξανά μαζί στον δρόμο της ελπίδας. Τι πιο όμορφο συναίσθημα αυτό; Αν με αφήσεις να μιλάω για την φιλία και για τις φίλες μου πίστεψέ με αυτό το άρθρο δε θα έχει τελειωμό.

Το έχουν κάνει, όμως, τόσα τραγούδια, ποιήματα, γνωμικά, μαντινάδες και βιβλία, πολύ καλύτερα από εμένα. Ανάμεσά τους και «Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος» του James Norbury. Ένα βιβλίο στο οποίο ο συγγραφέας και καλλιτέχνης μιλάει για την φιλία, την εσωτερική σοφία και την έλλειψη αποδοχής του εαυτού μας, γιατί όλοι έχουμε ελαττώματα, αλλά είμαστε τέλειοι και πρέπει να το θυμόμαστε. Όλοι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και όμως τείνουμε να πιστεύουμε ότι δεν είμαστε αρκετοί και τότε είναι που χρειαζόμαστε τους φίλους μας για να μας υπενθυμίσουν πόσο σημαντικοί είμαστε και πόσο μας αγαπούν όπως κι αν είμαστε.

Η αγάπη δεν χρειάζεται την παραμικρή εξήγηση.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

«Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος» είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όσους χάνουν τον δρόμο τους. Ένα παραμύθι για μεγάλους (και μικρούς) με υπέροχα σκίτσα που έχει φτιάξει ο ίδιος ο James Norbury, δείχνοντας ότι η ομορφιά κρύβεται στα απλά και καθημερινά πράγματα, στους φίλους μας, μέσα μας.

Το ταξίδι του πάντα και του δράκου θα σου δώσει την έμπνευση που ίσως χρειάζεσαι κι εσύ, θα σε κάνει να εκτιμήσεις λίγο παραπάνω τους συμμάχους και συνοδοιπόρους στη ζωή σου, θα χαθείς στις σελίδες του βιβλίου με την υπέροχη εικονογράφηση, θα διαβάσεις και θα ξαναδιαβάσεις τους διαλόγους των δύο φίλων που θα αποτελέσουν μια υπενθύμιση ότι η ζωή είναι όμορφη, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες… Σημασία έχει το τώρα, που τις περισσότερες φορές δεν του δίνουμε τη σημασία που του πρέπει. Χανόμαστε στην καθημερινότητα, η οποία μας “ρουφάει”, μας εξοντώνει και μας κάνει να νιώθουμε μικροί μπροστά της. Όμως, η ζωή είναι ένα υπέροχο ταξίδι και τελικά εξαρτάται από εμάς το πρόσημο που θα του δώσουμε.

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της ζωής μου -όλοι μας έχουμε τις blue days μας- ξεχώρισα ορισμένα αποσπάσματα τα οποία με βοήθησαν να δω τη ζωή με άλλο μάτι, λίγο πιο αισιόδοξα και να βγω από αυτή τη φούσκα αρνητικών συναισθημάτων και σκέψεων. Ελπίζω να βοηθήσουν το ίδιο κι εσένα ό,τι κι αν περνάς.

5 quotes από το βιβλίο «Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος» που μπορούν να ομορφύνουν την μέρα σου:«Μεγάλο Πάντα», είπε ο Μικρός Δράκος, «μου αρέσει ο τρόπος που με ακούς, μου μιλάς και ταξιδεύεις μαζί μου, αλλά περισσότερο απ’ όλα μου αρέσει ο τρόπος που με κάνεις να νιώθω».«Ορισμένοι άνθρωποι είναι σαν τα κεριά. Καίγονται για να δημιουργήσουν φως για τους άλλους».«Το λουλούδι μου…», είπε λυπημένος ο Μικρός Δράκος.
«Όλα κάποτε πρέπει να τελειώνουν, μικρέ μου. Αυτό είναι που τα κάνει αφάνταστα πολύτιμα».«Όταν ανάβεις ένα φανάρι για κάποιον άλλο, φωτίζεις αναπόφευκτα και τον δικό σου δρόμο».«Πιστεύεις στη μετεμψύχωση;» ρώτησε ο Μικρός Δράκος.
«Πιστεύω ότι κάθε λεπτό της κάθε μέρας μπορούμε να τα παρατήσουμε και να ξεκινήσουμε ξανά», είπε το Μεγάλο Πάντα.

Και να θυμάσαι, σημασία έχει το ταξίδι κι όχι προορισμός!

Το βιβλίο «Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος» του James Norbury κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος έγιναν οι καλύτεροι φίλοι μου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα