Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που θέλει να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό στη χώρα μας;

14:07 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Το ενδιαφέρον του να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα έχει δηλώσει ο Τούρκος επιχειρηματίας, Ατζούν Ιλίτζαλι, ο οποίος είναι στενός φίλος του Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ το ενδιαφέρον του κ. Ιλίτζαλι έχει άναψει τα αίματα γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα τονίζει πως η αντίδραση του Μαξίμου είναι έντονη και την ίδια στιγμή η Ένωση Κεντρώων κάνει

λόγο για «παρασκηνιακή συμφωνία του Πρωθυπουργού».

Ο Τούρκος επιχειρηματίας, Ιλίτζαλι όταν ήταν 21 ετών ξεκίνησε την καριέρα του στην τηλεόραση ως ρεπόρτερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Show TV. Στη συνέχεια, απόκτησε ταξιδιωτική εκπομπή στην οποία παραγωγός ήταν ο ίδιος.

Το 2004 άνοιξε μια εταιρία παραγωγής που τον ανέδειξε σ΄ένα πλούσιο επιχειρηματία. Περίπου μια δεκαετία μετά αποφάσισε να εξαγοράσει ένα μικρό τηλεοπτικό δίκτυο, το TV8. Κατάργησε τον ενημερωτικό τομέα και εστίασε στα ψυχαγωγικά προγράμματα.

Πλέον θεωρείται μεγιστάνας των media και βρίσκεται στη λίστα με τους πιο πλούσιους Τούρκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, ο Τούρκος επιχειρηματίας διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνομιλεί μαζί του συχνά.

Αξίζει να τονιστεί πως ο Νίκος Βούτσης διέψευσε τις κατηγορίες ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχε κάνει συμφωνία με Τούρκο επιχειρηματία για άδεια τηλεοπτικού σταθμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως:

Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανένα κυβερνητικό στέλεχος, ακόμη και Έλληνα, πόσο μάλλον για Τούρκο. Καθαρά πράγματα

The post Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που θέλει να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό στη χώρα μας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα