O Βαρουφάκης ξαναχτυπά- Αναρωτιέται αν όντως θέλουν τα χρήματα τους πίσω οι Γερμανοί

13:45 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Αιχμές κατά της Γερμανικής κυβέρνησης αφήνει σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Bild, ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναρωτιέται αν όντως θέλουν τα χρήματα τους πίσω οι Γερμανοί και υποθέτει πως πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα η αποπληρωμή των δανείων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης η Γερμανική κυβέρνηση έχει «εντελώς διαφορετικές, κρυφές προθέσεις».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επισημαίνει:

Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξοφληθούν τα ελληνικά

χρέη απέναντι στη Γερμανία, δεδομένου ότι η χώρα έχει απολέσει το ένα τρίτο των δημόσιων εσόδων και του ΑΕΠ της, οι τράπεζες δεν είναι καν σε θέση να παράσχουν δάνεια σε επικερδείς επιχειρήσεις

Με βάση αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών: «Απομένει το ερώτημα αν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αθήνα με τις ευλογίες του Βερολίνου βοηθούν πραγματικά την Ελλάδα να εξοφλήσει τα χρέη της απέναντι στη Γερμανία».

Κλείνοντας μάλιστα το άρθρο του ο κ. Βαρουφάκης εξηγεί: «Δεν θα ήταν ανάρμοστο για τους Γερμανούς πολίτες να αναλογιστούν μήπως υπάρχει εκεί όντως ένα άλλο, κρυφό σχέδιο. Ένα σχέδιο που ελάχιστα έχει να κάνει με την ανάκαμψη της Ελλάδας -πολύ περισσότερο όμως με την επιθυμία να ελέγχονται οι μελλοντικές εξελίξεις στη Μαδρίτη, στη Ρώμη και στο Παρίσι».

The post O Βαρουφάκης ξαναχτυπά- Αναρωτιέται αν όντως θέλουν τα χρήματα τους πίσω οι Γερμανοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα