Απορρίπτει το σενάριο εκλογών και οικουμενικής κυβέρνησης η Όλγα Γεροβασίλη

12:57 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Τα σενάρια για εκλογές και οικουμενική κυβέρνηση απέρριψε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κα Γεροβασίλη, το μεσημέρι της Τρίτης.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, αναφέρθηκε στα δύο σημαντικά ταξίδια του Πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Δωρητών «Supporting Syria

and the Region» και, όπως τόνισε η κα Γεροβασίλη, εκεί θα έχει και διμερή συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και πενταμερή συνάντηση με τους Μέρκελ, Φάιμαν, Ρούτε, Τίμερμανς και Νταβούτογλου.

Εστίασε και στο δεύτερο ταξίδι του Πρωθυπουργού που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή και την Δευτέρα λέγοντας:

Η επίσκεψη στην Τεχεράνη θα αναβαθμίσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν θέματα για την ενέργεια, τον τουρισμό, τον πολιτισμό καθώς και την ευρύτερη οικονομική και εμπορική συνεργασία

Αναφερόμενη στο αγροτικό σημείωσε για ακόμα μια φορά: «Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα των αγροτών» και συμπλήρωσε: «Απαιτείται διάλογος χωρίς τελεσίγραφα. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε κατασταλτικά μέτρα».

Η κα Γεροβασίλη μίλησε και για τις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο που βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης και τόνισε: «Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.Οι ελληνικές προτάσεις τηρούν κατά γράμμα τους όρους της συμφωνίας. Οι συζητήσεις με τους θεσμούς είναι σε προκαταρκτικό επίπεδο».

Ενώ παράλληλα τόνισε: «Ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές ολοκληρώνεται την Παρασκευή οπότε οι συζητήσεις θα διακοπούν για μία εβδομάδα και θα ξαναρχίσουν έπειτα από μία εβδομάδα με στόχο να διαρκέσουν και να ολοκληρωθούν τελικά εντός δύο εβδομάδων. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ώστε τον Μάρτιο να έχουμε το τέλος της αξιολόγησης. Υπάρχει η συμφωνία του Αυγούστου η οποία δεν είναι πολύ ευχάριστη».

Για τις τηλεοπτικές άδειες

«Κάνουμε προσπάθειες για την ρύθμιση του άναρχου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, στη διάσκεψη προέδρων αρνήθηκαν ξανά την συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ. Παρατηρούμε ότι στο θέμα αυτό κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Γιατί όλο αυτό το άγχος να διατηρηθεί ένα καθεστώς παρανομίας; Υπάρχουν πολλά συμφέροντα που έχουν λόγο να φοβούνται. Οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Η διαδικασία θα προχωρήσει όπως προβλέπει ο νόμος».

Η κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια για εκλογές αλλά και για οικουμενική κυβέρνηση.

The post Απορρίπτει το σενάριο εκλογών και οικουμενικής κυβέρνησης η Όλγα Γεροβασίλη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα