Το ΚΕΕΛΠΝΟ κρούει τoν κώδωνα του κινδύνου για τη φονική γρίπη και καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν

12:32 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Πανικός έχει ξεσπάσει στη χώρα μας για τη φονική γρίπη που αυξάνει συνεχώς τα θύματα της. Μέχρι και την Δευτέρα έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 34 άτομα μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένα 4χρονο παιδί.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε σχετική του ανακοίνωση απευθύνει έκκληση στους ηλικιωμένους, αλλά και σε όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα να κάνουν άμεσα αντιγριπικό εμβόλιο και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Σημείωση!

97 είναι τα βαριά περιστατικά τα οποία νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου

και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τονίζουν στους πολίτες πως πρέπει να αγνοούν τα συμπτώματα και, όπως χαρακτηριστικά εξηγούν πρέπει να ακολουθούν τις συμβουλές που δίνουν οι γιατροί.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ;

Ο κύριος τρόπος για να προστατευτεί κάποιος από τη γρίπη είναι ο εμβολιασμός. Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Παρόλο που η καλύτερη περίοδος για εμβολιασμό είναι από κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Νοέμβριο, μπορεί κάποιος, ιδίως εάν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστεί και αργότερα. Χρειάζονται δύο εβδομάδες από τον εμβολιασμό ώστε ο οργανισμός να δημιουργήσει προστατευτικά αντισώματα για τη γρίπη

Όπως υπογραμμίζει η παιδίατρος και επιστημονική συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αγορίτσα Μπάκα:

Οι ηλικιωμένοι, οι χρονίως πάσχοντες, τα παιδιά με προβλήματα υγείας έχουν πιο ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και κινδυνεύουν περισσότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό από τους ιούς (και) της γρίπης. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, διότι αποτελεί τη βασική προστασία αυτών των ανθρώπων. Μελέτες έχουν δείξει ότι το αντιγριπικό εμβόλιο προστατεύει από τη νόσο το 70% με 90% των ατόμων που εμβολιάζονται

Ποια είναι τα συμπτώματα της φονικής γρίπης;υψηλός πυρετόςπόνος των μυών και των αρθρώσεωνπονοκέφαλοςέντονη κόπωσηκαταρροήπονόλαιμοςβήχας

Τα παιδιά επίσης μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμέτους, διάρροια, ενώ στους ενήλικες τα συμπτώματα αυτά είναι σπάνια.

Ποια είναι τα άτομα τα οποία ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου;Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνωΕργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι)Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από
τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα Έγκυες γυναίκες β’ και γ’ τριμήνουΠαιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά κάτω των έξι μηνών Κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά.)

The post Το ΚΕΕΛΠΝΟ κρούει τoν κώδωνα του κινδύνου για τη φονική γρίπη και καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα