Ποιοι άνθρωποι έχουν περισσότερα αντισώματα και αποκτούν «σούπερ ανοσία» έναντι του Covid – 19; – Νέα μελέτη απαντά

13:48 17/12/2021 - Πηγή: iPop

Οι “breakthrough” λοιμώξεις, δηλαδή οι λοιμώξεις από κορονοϊό που συμβαίνουν σε εμβολιασμένους, ενισχύουν σημαντικά την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού έναντι διαφόρων παραλλαγών του ιού που προκαλεί ο COVID-19, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Υγείας & Επιστήμης του Όρεγκον.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν αποκαλύπτουν ότι μια επαναστατική λοίμωξη σε εμβολιασμένους δημιουργεί μια εξαιρετικά αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση κατά των παραλλαγών το ιού SARS-CoV-2.

Γιατί δεν μπορείς να κλείσεις ραντεβού εμβολιασμού με Moderna;

Τι
δείχνει νέα μελέτη για την «σούπερ ανοσία»;

Η εργαστηριακή μελέτη ανακάλυψε ότι τα αντισώματα στα δείγματα αίματος όσων εμβολιασμένων είχαν μολυνθεί στη συνέχεια από τον κορονοϊό ήταν τόσο πολύ περισσότερα σε αριθμό όσο και πιο αποτελεσματικά από άποψη ικανότητας εξουδετέρωσης του κορονοϊού (έως κατά 1.000%), σε σχέση με τα αντισώματα που έχουν δημιουργηθεί δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech.

“Δεν μπορεί κανείς να έχει καλύτερη ανοσιακή απόκριση από αυτήν. Η μελέτη μας δείχνει ότι τα άτομα που εμβολιάζονται και μετά εκτίθενται σε λοίμωξη breakthrough αποκτούν «σούπερ» ανοσία. Μολονότι δεν εξετάσαμε ειδικά την παραλλαγή Όμικρον, με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης μας, περιμένουμε ότι οι λοιμώξεις breakthrough λόγω της Όμικρον θα δημιουργήσουν μία εξίσου ισχυρή ανοσολογική απόκριση μεταξύ των εμβολιασμένων”, δήλωσε ο Fikadu Tafesse.

Κορονοϊός: Διευκρινίσεις για την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα

Η μελέτη προτείνει ότι κάθε έκθεση μετά τον εμβολιασμό στην πραγματικότητα χρησιμεύει για την ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης σε επακόλουθες εκθέσεις ακόμη και σε νέες παραλλαγές του ιού, όπως είναι και αυτή της Όμικρον. “Νομίζω ότι αυτό είναι ένα καλό δείγμα και οδηγεί προς ένα τέλος”, δήλωσε ο συν-συγγραφέας την μελέτης Marcel Curlin, M.D., αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του OHSU, ο οποίος υπηρετεί επίσης ως ιατρικός διευθυντής του OHSU Occupational Health. “Δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας, αλλά από τη στιγμή που κάποιος εμβολιάζεται και μετά εκτίθεται στον ιό, πιθανότατα πρόκειται να αποκτήσει μία λογικά καλή προστασία απέναντι σε μελλοντικές παραλλαγές. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μία σταδιακή εξασθένηση της σοβαρότητας της παγκόσμιας πανδημίας”, σημείωσε.

Προστατεύουν τα εμβόλια από την μετάλλαξη Όμικρον; – Ο ΠΟΥ απαντά

Η μελέτη συνέκρινε δείγματα αίματος από 52 ανθρώπους με μέση ηλικία 38 ετών που είχαν εμβολιαστεί όλοι με Pfizer/BioNTech και από τους οποίους οι μισοί (26) είχαν στη συνέχεια ήπια λοίμωξη Covid-19 και ανακάλυψε ότι μία λοίμωξη εμβολιασμένου οδηγεί σε ισχυρή ανοσολογική απόκριση απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα. Τα συγκεκριμένα ευρήματα μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικά και έναντι άλλων παραλλαγών, όπως αυτή της Όμικρον.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποιοι άνθρωποι έχουν περισσότερα αντισώματα και αποκτούν «σούπερ ανοσία» έναντι του Covid – 19; – Νέα μελέτη απαντά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιοι, Covid – 19 –,poioi, Covid – 19 –