Κορονοϊός: Διευκρινίσεις για την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα

10:50 17/12/2021 - Πηγή: iPop

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Υγείας σχετικά με το πώς θα μπορούν να μπαίνουν στη χώρα όσοι έρχονται απ’ το εξωτερικό την περίοδο των εορτών. Συγκεκριμένα, θα γίνει μόνο με τεστ η είσοδος στην Ελλάδα, ωστόσο, εκτός απ’ το PCR θα είναι δεκτό και το rapid.

Μπορεί αρχικά να είχε ανακοινωθεί ότι είναι απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ

(PCR) 48 ωρών, ωστόσο, στην ενημέρωση της Πέμπτης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα διευκρίνισε ότι θα γίνεται δεκτό και rapid test.

Μάλιστα, θα γίνεται δεκτό και το PCR ακόμα και 72 ωρών.

Πλέον, θα απαιτείται PCR τεστ έως και 72 ωρών πριν από την επιβίβαση ή εναλλακτικά rapid test 24 ωρών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πιθανό πρόβλημα των κλειστών εργαστηρίων τις ημέρες των γιορτών

Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής (19/12), σε όλες τις πύλες εισόδου στη χώρα. Αφορά όλους τους ταξιδιώτες- Έλληνες και αλλοδαπούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους- άνω των 5 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες από τις οποίες έρχονται για λιγότερο από 48 ώρες. 

Παράλληλα, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Έγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας.

Αν, πάντως, ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις στο εξωτερικό τις γιορτές, διάβασε αυτό ώστε να γνωρίζεις τι ισχύει στη χώρα που θα πας, αν χρειάζεται να κάνεις τεστ, αλλά και τους εκάστοτε περιορισμούς:

Τι μέτρα και ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν σε κάθε χώρα της Ευρώπης;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κορονοϊός: Διευκρινίσεις για την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα