Όχι, δεν είσαι όλα αυτά που πιστεύει ο πρώην σου για εσένα

08:30 17/12/2021 - Πηγή: iPop

Τα θέματα των σχέσεων είναι κάποιες φορές αρκετά περίπλοκα. Όλα αυτά που κουβαλάω από τον πρώην μου, μπορεί να τα εμφανίσω στον επόμενο ως κάτι δεδομένο. Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι χρειάστηκε να γιατρέψουν τα τραύματα από λάθος σχέσεις που είχαν στο παρελθόν ή η σχέση τους να τους βοήθησε να διορθώσουν πράγματα που δεν ήταν λειτουργικά.Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι μαζί αλλά ο άνθρωπος να είναι «έτοιμος» χάρη σε όσα εγιναν, για την επόμενη σχέση.

Οι σχέσεις

Θυμήσου την πρώτη φορά που ήσουν σε σχέση. Δεν ξέρουμε πολλά γι’αυτό το κομμάτι πριν μπούμε μέσα σε μια

σχέση. Το γνωρίζουμε σιγά-σιγά και η σχέση όπως και το ταγκό θέλει δύο. Δεν μπορείς να χορέψεις μόνος σου. Πιστεύω ότι στις περιπτώσεις που όλα κυλούν καλά και εύκολα, είμαστε ίσοι και κανείς δε νιώθει πιεσμένος, ή κατώτερος, μαθαίνουμε πώς είναι τα πράγματα στις υγιείς σχέσεις υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Η σχέση όπως και η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Δεν ζούμε κάθε μέρα σαν να βγήκαμε από περιοδικό και οι διαφωνίες είναι πολύ φυσιολογικές όταν μιλάμε για συνύπαρξη. Γιατί στη σχέση ξαφνικά από εκεί που σε ένοιαζε μόνο ο εαυτός σου, σε νοιάζει και άλλος ένας άνθρωπος.

Όχι αγαπημένοι single φίλοι μας, οι σχέσεις δεν είναι όπως τις φαντάζεστε!

FreepikΗ σχέση με τον εαυτό μας

Η καλή σχέση με τον εαυτό μας, καθώς και η αυτογνωσία και η αυτοαποδοχή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για κάθε είδους σχέση που έχουμε στη ζωή μας. Δεν χρειάζεται να έρθει κάποιος άλλος άνθρωπος για να αποκτήσουμε αξία. Δεν αποκτούν αξία οι άνθρωποι επειδή είναι σε σχέση. Αν πιάσεις ένα-ένα τα ζευγάρια που γνωρίζεις θα δεις ότι όλοι έχουν τα θεματάκια τους και οι υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν φταίει η σχέση σαν σχέση από μόνη της, φταίνε τα άτομα που την αποτελούν και οι πεποιθήσεις που τους ακολουθούν και στις οποίες επιτρέπουν να εμφανίζονται κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους.

Αν δεν τα έχω βρει με τον εαυτό μου δεν θα τα βρω με κανέναν άλλο άνθρωπο. Θα είμαστε δύο δυστυχισμένοι άνθρωποι που απλά θα γεμίζει ο ένας τα κενά του άλλου χωρίς πραγματική ουσία. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Η μοναδική ερώτηση που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου για τις σχέσεις. Και όχι η απάντηση δεν είναι στο Google!

Το παρελθόν μας ανήκει στο παρελθόν

Το παρελθόν μας ανήκει στο παρελθόν, όπως και οι πρώην εκατέρωθεν. Δεν είμαι η άποψη που έχει ο πρώην μου για έμενα. Ο καθένας μπορεί να έχει μια γνώμη, δε σημαίνει ότι αυτό που πιστεύει είναι και σωστό. Την ημέρα που θα καταλάβουμε ότι όλοι μας λέμε απλά τη γνώμη μας, τις περισσότερες φορές χωρίς καν αυτή η γνώμη να έχει ζητηθεί προηγουμένως, θα απελευθερωθούμε από όλες αυτές τις άσκοπες συζητήσεις και τους διαπληκτισμούς ή διαφωνίες με τους άλλους.

«Έχουμε απλά διαφορετική γνώμη». Τόσο απλά και ξεκάθαρα, δε χρειάζεται να πείσουμε τους άλλους ότι δεν είμαστε ελέφαντες, όσο και αν νιώθουμε αδικημένοι. Αν ο πρώην μας πίστευε ότι είμαστε δύσκολοι χαρακτήρες και πολύ κτητικές, δε σημαίνει ότι είμαστε. Είναι μια άποψη. Όταν μάθουμε επιτέλους να μην χαρακτηρίζουμε με ταμπέλες τους ανθρώπους, αλλά με συμπεριφορές, τότε θα μιλάμε υπό άλλους όρους.

Δε χρειάζεται να φοράμε την ταμπέλα της κτητικής στον επόμενο που θα έρθει στη ζωή μας, επειδή βρέθηκε κάποτε κάποιος που πίστευε ότι είμαστε! Εσύ η ίδια που ετοιμάζεσαι να μπεις σε μια σχέση, γνωρίζεις ό,τι είσαι και δεν είσαι. Γνωρίζεις τον εαυτό σου καλύτερα από οποιονδήποτε, γνωρίζεις ποιες ανάγκες σου δεν καλύφθηκαν και παρέμειναν για χρόνια εκτεθειμένες και εξαιτίας αυτών, σφυρηλατήθηκε με αυτόν τον τρόπο η συμπεριφορά σου.

Το μεταβατικό στάδιο

Η χημεία είναι βασικό συστατικό για τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Δηλαδή, το ότι κάποιοι άνθρωποι μας «βγάζουν» στην επιφάνεια διάφορα θέματα που δεν ξέρουμε ότι τα έχουμε, δε σημαίνει ότι αυτό θα το έχουμε σε όλες μας τις σχέσεις. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είμαστε και να μην βγάζουμε όλες αυτές τις αποσκευές και αυτά που κουβαλάω από τον πρώην, στους νέους ανθρώπους της ζωής μας.

Μπορεί να ακούσεις ότι «βοήθησα τον πρώην μου να φτιάξει τα θέματά του και τώρα είναι έτοιμος για την επόμενη». Η αλήθεια είναι ότι δεν τον βοήθησες. Κανένας δεν μπορεί να μας βοηθήσει ή δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κανέναν αν πρώτα δεν θέλει εκείνος να βοηθηθεί. Δεν είμαστε σωτήρες στις ζωές των άλλων, ούτε βρίσκουμε σωτήρες για τη δική μας ζωή.

Ο μόνος που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο εαυτός μας και κανένας άλλος. Καλό είναι οι σχέσεις μας να είναι βασισμένες στα γερά θεμέλια, δυο αυτόνομοι και αυτόφωτοι άνθρωποι ενώνονται και φτιάχνουν κάτι μοναδικό απαλλαγμένο από διάφορες ταμπέλες και αποσκευές του παρελθόντος.

Όχι. Δεν είσαι “λιγότερη” απ’ τον σύντροφό σου. Ούτε εκείνος “λιγότερος” από εσένα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όχι, δεν είσαι όλα αυτά που πιστεύει ο πρώην σου για εσένα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όχι,ochi