Η μπάλα στη κερκίδα από τα ΜΜΕ, και τον… Αλέξη;

Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει.

Όσες δεκαετίες παρακολουθώ την πολιτική μας επικαιρότητα, πάντα τα ΜΜΕ ήταν εκείνα που ασκούσαν την σκληρότερη κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Πλην των συνήθως υπόπτων εφημερίδων κλπ, που χαρακτηρίζονταν φιλοκυβερνητικές, και που συνήθως συντάσσονταν με την εκάστοτε κυβέρνηση, αποτελώντας μια ιδιωτική εκδοχή της ΕΡΤ, και της αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ.

Ας

είναι καλά η πλούσια κρατική διαφήμιση, πάνω και κάτω από το τραπέζι.

Η εξαγορά των ΜΜΕ πάντα υπήρχε, απλά τελευταία θεσμοθετήθηκε με… λίστες.

Ο ρόλος όμως του τύπου, σε μια δημοκρατία, είναι να ασκεί κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές.

Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ ο ποταπός.

Τι βλέπουμε όμως σήμερα;

Τα περισσότερα ΜΜΕ, «πετσωμένα» και μη, να αντηχούν τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές ως φερέφωνα του Μαξίμου, βαρώντας παλαμάκια σε ό,τι κάνει ο μεγάλος τιμονιέρης μας.

Π.χ. σήμερα το πρωί, όπου ο Παπαδάκης είχε καλεσμένο στην εκπομπή του τον Κουρουμπλή.

Εκείνον τον «μισθοφόρο» της πολιτικής, που όμως σαν τα χαλασμένα ρολόγια, που και που μπορεί να πει και τη «σωστή ώρα».

Όπως έκανε χθες βράδυ στη Βουλή.

Και τι έκανε ο Παπαδάκης με 2-3 ακόμη αδέκαστους «δημοσιογράφους»;

Τον έστησαν στα 6 μέτρα, και μόνο που δεν τον έδειραν.

Γιατί; Διότι κατήγγειλε (με ωμό ομολογουμένως τρόπο) τον «σμιλεμένο» πρωθυπουργό μας και τους «άριστους» συνεργάτες του, για το γεγονός ότι πεθαίνει κόσμος και κοσμάκης εκτός ΜΕΘ.

Έχοντας ως απόδειξη την περίφημη μελέτη Τσιόδρα, την οποία δεν ήξεραν(!) οι αρμόδιοι κυβερνητικοί, και η οποία έχει βάλει φωτιές στα μπατζάκια των «αρίστων».

Και όλα αυτά σε συζήτηση για τον προϋπολογισμό, βάσει του οποίου κόβονται πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, εν μέσω φουλ πανδημίας, και με τον κορονοϊό να κάνει πάρτι.

Ακούσατε κανένα ΜΜΕ να ασχολείται με αυτό το θέμα;

Όχι… τουναντίον έχουμε μάθει τα πάντα για τον «μερακλή αρβυλομούρη» Στάθη, ακόμη και που τρώει τα μεσημέρια, ακόμη και ποιοι ήταν μάρτυρες στον γάμο του στην Αλόννησο, και άλλα πολλά.

Θα μου πείτε πως εδώ δεν ακούγεται κιχ για τον άλλο τον μερακλή, τον ανώτατο εκείνο δικαστικό που συνελήφθη με τη γίδα στην πλάτη, θα ακούσουμε για τις περικοπές στην υγεία;

Δηλαδή… η μπάλα στη κερκίδα.

Με συνεργό σε αυτό το σουτ καντήλι τον ίδιο τον σέξι Αλέξη, που βλέποντας τη συρρίκνωση του κόμματός του, λόγω ολικής επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ, να του κτυπά την πόρτα, έχει πανικοβληθεί και τι πάει και κάνει;

Διαγράφει (πρώτη φορά για τον ΣΥΡΙΖΑ) τον… Κουρουμπλή.

Γιατί;

Διότι, πρώτον για να μη στενοχωρήσει τον Κυριάκο, και δεύτερον, αν δεν κάνω λάθος, επειδή προσβλέπει στο να τα βρουν, και να συγκυβερνήσουν οψέποτε γίνουν εκλογές.

Διότι αλλιώς, με τη φόρα που πήρε το ΠΑΣΟΚ δεν ξαναβλέπουν καρέκλα (και μασαμπούκα) οι λαϊκοί αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τον Κουρουμπλή, βούτυρο στο ψωμί του η διαγραφή, αφού το ξέρει το παιχνίδι, και μάλλον θα ξαναπάρει καμιά μεταγραφή (για την προκοπή του τόπου) στο αρχικό του μετερίζι, το ΠΑΣΟΚ, ή θα πάει σε κανέναν Μπαρουφάκη για να συνεχίσει από εκεί τον όμορφο αγώνα για λαϊκή ανεξαρτησία, κλπ, πάντα με «αριστερό» πρόσημο.

Έχουμε και τον άλλο τον συνήθη ύποπτο, τον Πολάκη, που ό,τι και να πει, ό,τι και να κάνει, ο Αλέξης τον στηρίζει.

Λέτε όμως να τον δούμε και αυτόν να τρώει κόκκινη κάρτα; Διόλου απίθανο, αν δεν συμμορφωθεί στις εξελίξεις.

Διότι που και που, και αυτός λέει αλήθειες, όσο περίεργο κι αν ακούγεται.

Όπως προχθές, που «υποσχέθηκε» κατάργηση των «ανεξάρτητων αρχών», π.χ. ΑΑΔΕ, την οποία όμως ο Σύριζας δημιούργησε, διότι όπως λέει κάνει του κεφαλιού της και δεν υπάγεται σε κοινοβουλευτικό ή πολιτικό έλεγχο!

Εδώ κάνει λάθος όμως.

Όλες οι «ανεξάρτητες αρχές» υπάγονται εμμέσως πλην σαφώς στον υπουργό, ο οποίος και διόρισε τους επικεφαλής τους.

Και ο υπουργός είναι πολιτικό πρόσωπο. Έτσι δεν είναι;

Μιλάμε δηλαδή για τρομερή «ανεξαρτησία» αυτών των αρχών… χα χα.

Πάντως ο Πολάκης είναι ο ίδιος που κάποτε (πριν κυβερνήσουν τα σούργελα) ωρυόταν πως δεν θα επιτρέψουν ποτέ των ποτών την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων, τα οποία όμως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε εν μία νυκτί το ’17 στους «κακοί Γερμανοί», με τον ίδιο να κάνει την πάπια, και με άλλους συναγωνιστές του να μιλάνε για μοναδική ευκαιρία για «επενδύσεις», για «ανάπτυξη», για «ευημερία», για «εκσυγχρονισμό», κλπ.

Πολιτικάντηδες θα μου πείτε, τι περίμενες;

ΥΓ- Αν δεν του κάθονταν η πανδημία, ο Κυριάκος όχι μόνο θα είχε ξεδοντιάσει οικονομικά την πρωτοβάθμια υγεία, αλλά θα είχε καταργήσει μέχρι και το ΕΣΥ. Τον έχω ικανό…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα