Πέθανε ο Μίνως Κυριακού σε ηλικία των 75 ετών

20:40 2/7/2017 - Πηγή: iPop

Πέθανε ο εφοπλιστής και ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1 Μίνως Κυριακού, σε ηλικία 75 ετών.

Ένας από τους από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1 ο Μίνωας Κυριακού, πέθανε από ανακοπή καρδιάς το απόγευμα της Κυριακής.

Ο ίδιος βρισκόταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό και παρόλο που μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα,

το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστή η είδηση ότι απεβίωσε.

Ο Μίνως Κυριακού, τα τελευταία χρόνια υπέφερε από προβλήματα υγείας με βασικότερο την καρδιά, ενώ συχνά υποβάλλονταν και σε αιμοκάθαρση.

Στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες, ενώ ήταν επίσης ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 2004 έως το 2009.

Έχει δύο γιους και μία κόρη. Το Σάββατο μάλιστα παντρεύτηκε ο γιος του Θοδωρής στο Πόρτο Χέλι, ενώ την Παρασκευή έγινε η βάφτιση του εγγονού του.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Κυριακού

«Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού, καθώς συνεχίζει:

«Ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού.

Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε το 1942 και δραστηριοποιήθηκε με τη Ναυτιλία και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.2.

Το 1989 εγκαινίασε τη λειτουργία της και η τηλεόραση του ΑΝΤ1».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών»

Αιφνιδίως, σήμερα στις 4μ.μ, ο Μίνως Κυριακού υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον προσωπικό του ιατρό, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη μεταφορά του, χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης. Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο, στις 5:30μ.μ. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του.

Λίγα λόγια για τον Μίνωα Κυριακού

Ο Μίνως Κυριακού είχε γεννηθεί το Μάιο του 1942. Ο ίδιος σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία, ενώ ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.

Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ANT1 ασχολήθηκε με τον τομέα της ναυτιλίας από 17 ετών και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers. Στη συνέχεια, το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Με τον χώρο των μέσων ενημέρωσης ασχολήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 στην Αθήνα. Ένα χρόνο αργότερα εγκαινιάζει και τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ΑΝΤ1.

Συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια», όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. το 1997. Τα «Τσικλητήρια», εντάσσονται το 2002 στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μίνωα Κυριακού. Υπήρξε ένας άνθρωπος με όραμα, αρχές και ιδανικά». Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σημάδεψε με την πορεία του την επιχειρηματική ζωή του τόπου για πολλές δεκαετίες. Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο της ναυτιλίας, προχώρησε στην ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού «ANT1″, συνεισφέροντας σημαντικά στην αντικειμενική ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Τα συλλυπητήρια του έσπευσε να εκφράσει και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης:«Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού». Στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο εκλιπών υπήρξε σημαντική προσωπικότητα στον επιχειρηματικό τομέα και είχε πολυσχιδή δραστηριότητα. Αφήνει ένα σπουδαίο έργο και μια βαριά παρακαταθήκη στα παιδιά του, ως συνεχιστές αυτής της επιτυχημένης πορείας».

The post Πέθανε ο Μίνως Κυριακού σε ηλικία των 75 ετών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα