Τουρκία: Δύο στελέχη του κόμματος του Erdogan και 17 αντάρτες σκοτώθηκαν

15:29 2/7/2017 - Πηγή: iPop

Στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, Κούρδοι αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος AKP. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών αρχών, 17 αντάρτες σκοτώθηκαν από τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αεροπορικές επιδρομές.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας, αναφέρεται ότι ο Ορχάν Μερτσάν, αναπληρωτής επικεφαλής του AKP στην περιοχή Λίτσε της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, πυροβολήθηκε

μπροστά από το σπίτι του και πέθανε στο νοσοκομείο το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη, αντάρτες σκότωσαν τον Αϊντίν Άχι, αναπληρωτή επικεφαλής του AKP στην περιοχή Οζάλπ της επαρχίας Βαν το βράδυ του Σαββάτου.

Σε ανάρτηση του στο Twitter o υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ έγραψε ότι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν τους δύο άνδρες, χωρίς κάποια αντίδραση μέχρι στιιγμής από το PKK.

Το Σάββατο στη νοτιοανατολική Τουρκία η βία αναζωπυρώθηκε σ’ ολόκληρη τη περιοχή.

Πέντε αντάρτες του PKK που ετοίμαζαν επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης σκότωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σε αεροπορική επιδρομή στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν, όπως αναφέρεται σε σχετική δήλωση του γενικού επιτελείου.

Σε ανακοίνωση του στρατού άλλοι πέντε μαχητές του PKK σκοτώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις, στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Μπινγκόλ και άλλοι τέσσερις αντάρτες στην περιοχή Μετίνα του βόρειου Ιράκ, σε χωριστές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.

Επίσης το Σάββατο, στις νοτιοανατολικές επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ, Χακάρι και Σιρνάκ, άλλοι τρεις αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις.

The post Τουρκία: Δύο στελέχη του κόμματος του Erdogan και 17 αντάρτες σκοτώθηκαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα