Merkel: Προβληματισμένη για το άνοιγμα της Ελλάδας στην Κίνα

20:26 2/7/2017 - Πηγή: iPop

Έμμεσο μήνυμα προς την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, αφού αναφέρθηκε στη διμερή τόνωση των επενδυτικών και εμπορικών δεσμών τους με την Κίνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Πεκίνο ως ένα ενιαίο μπλοκ.

Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό

περιοδικό WirtschaftsWoche, η καγκελάριος δήλωσε ξεκάθαρα προβληματισμένη όταν χρειάστηκε να απαντήσει για την «πολιτική πίεση» που ασκεί η Κίνα σε «οικονομικά αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα», μέσω των επενδύσεων που πραγματοποιεί:

Είμαι προβληματισμένη με αυτό που περιγράψατε. Οι αμοιβαίες εξαρτήσεις αυξάνονται και η ισορροπία συνεχώς μετατοπίζεται

Η ίδια πρόσθεσε: «Η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί σκληρά ώστε να προστατεύσει την επιρροή της και, πάνω από όλα, πρέπει να μιλάει με την Κίνα με μία φωνή».

Παράλληλα η Merkel επισήμανε ότι στόχος των συζητήσεων με το Πεκίνο θα πρέπει να είναι μία «αρμονία» ευνοϊκή για όλους τους εμπλεκόμενους και ότι η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει περισσότερο την αγορά της σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της απαγόρευσης ή του περιορισμού των ξένων επενδύσεων σε ορισμένους κλάδους στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και το μέλλον της Ευρώπης.

The post Merkel: Προβληματισμένη για το άνοιγμα της Ελλάδας στην Κίνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα