Λόγοι που τα λάθη που κάνουμε είναι σημαντικά

19:19 2/7/2017 - Πηγή: iPop

Επειδή στη ζωή είτε κερδίζεις (που είναι ωραίο) είτε μαθαίνεις (κάτι που είναι λιγότερο ωραίο, αλλά μπορεί να είναι καλύτερο για εσάς μακροπρόθεσμα). Γιατί η επιτυχία ποτέ δεν σε διδάσκει τίποτα, τα λάθη, από την άλλη σε διδάσκουν πολλά.

Ξέρω πως το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν διάβασες τον τίτλο ήταν: Για ποιον ακριβώς τον λόγο τα λάθη είναι σημαντικά;

1. Είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι μας

Σκέψου τι έχεις μάθει μέχρι τώρα στη ζωή. Τα περισσότερα από αυτά τα μαθήματα μπορεί να θεωρηθούν ότι προέρχονται από μερικά μεγάλα λάθη. Να παντρευτείς μετά από οκτώ μήνες γνωριμίας με κάποιον

και να χωρίσεις δύο χρόνια αργότερα, να απολυθείς επειδή δεν έκανες σωστά τη δουλειά σου ή ακόμα επειδή εμπιστεύεσαι τα λάθος άτομα. Με αυτόν τον τρόπο όμως μαθαίνεις να εκτιμάς τα πάντα στη ζωή σου 100 φορές περισσότερο από ότι εάν όλα είχαν προσγειωθεί τέλεια στην αγκαλιά σου.

2. Σημαίνουν δράση

Το γεγονός ότι κάνεις λάθη σημαίνει ότι κάνεις κάτι, ανεξάρτητα από το τι. Εάν κάθεσαι όλη μέρα στον καναπέ, τρώγοντας doritos, πιθανότατα δεν θα ανησυχείς για τα λάθη που κάνεις. Τα λάθη, λοιπόν είναι απόδειξη ότι ζεις και κάνεις πράγματα που μπορεί και να σε φοβίζουν.

3. Σε κάνουν πιο έξυπνο

Με μια ανοιχτόμυαλη νοοτροπία, η οποία κατέχεται από τους περισσότερους κορυφαίους, τα λάθη είναι η μεγαλύτερη σας ευκαιρία να γίνετε καλύτεροι και πιο έξυπνοι.

4. Είναι σε μεγάλο βαθμό αναστρέψιμα

Τα λάθη είναι στην πραγματικότητα πολύ λιγότερο επικίνδυνα από ότι νομίζεις. Και δεν είμαστε τόσο ευάλωτοι όσο αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε. Το μεγάλο λάθος που σε κάνει να λυπάσαι μπορεί συχνά να διορθωθεί με ειλικρινή ομιλία ή και συγνώμη.

5. Σε κάνουν ενδιαφέρων

Σκέψου τη ζωή σου σαν μια βιογραφία. Θα είναι ενδιαφέρουσα, τολμηρή, αρκετά πλήρης; Ή θα είναι ένα τρελό παιχνίδι; Τα λάθη σου δεν χρειάζεται να είναι τόσο δραματικά, αλλά τι ιστορίες θα έχεις να εξιστορείς όταν πια θα έχεις γεράσει;

Photo: neonmfg.comΔιάβασε επίσης:

No regrets: Μην ζεις μια ζωή μετανιώνοντας!

The post Λόγοι που τα λάθη που κάνουμε είναι σημαντικά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα