Τι κάνουν οι άνθρωποι που δεν χάνουν ποτέ προπόνηση

17:28 2/7/2017 - Πηγή: iPop

Τις πρώτες εβδομάδες που γράφεσαι στο γυμναστήριο είσαι γεμάτη ενθουσιασμό και έχεις βάλει στόχο να πηγαίνεις τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Μετά όλο και κάτι συμβαίνει, ένας συνάδελφος καλεί μια συνάντηση νωρίς το πρωί, ένα άσχημο κρυολόγημα και έτσι η θέληση σου εξασθενεί.

Αν και εσύ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, διάβασε παρακάτω τι κάνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν χάσει ποτέ προπόνηση.

Εστιάζουν στο τώρα

«Αντί να σκέφτεσαι, δεν έχω χρόνο, αρχίζεις να σκέφτεσαι, μπορώ να βρω λίγο χρόνο!» εξηγεί η Segar, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Michigan . Κάθε φορά που βρίσκεις λίγο

ελεύθερο χρόνο ακόμα και αν είναι για μόλις πέντε λεπτά, ρώτα τον εαυτό σου, ‘τι μπορώ να κάνω τώρα’; Μπορεί στο τέλος να καταλήξεις να τρέχεις στις σκάλες 10 φορές ή να αποφασίσεις να κάνεις μερικούς κοιλιακούς στο πάτωμα.

Κάνουν μόνο ότι αισθάνονται άνετα

Ένας από τους λόγους για τους οποίους έχουμε την τάση παραίτησης στις γυμναστικές ασκήσεις είναι επειδή έχουμε πείσει τον εγκέφαλο μας ότι αυτές δεν μας προκαλούν ικανοποίηση. Σύμφωνα με τη Segar, καλύτερα να επιλέξεις ένα είδος άσκησης που σου αρέσει και θα θέλεις να κάνεις ξανά και ξανά, είτε είναι κάτι απλό όπως η πεζοπορία ή κάτι πιο συγκεκριμένο όπως η yoga.

Κάνουν μια αλλαγή τη φορά

Πολλοί από εμάς είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι «να γίνουμε υγιείς» που προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε γυμναστήριο, διατροφή μαζί. Προσπάθησε να εστιάσεις μόνο στην άσκηση αρχικά. Και πάνω απ ‘όλα, να θυμάσαι ότι πρέπει να είναι διασκεδαστική, γιατί αυτό είναι και το πραγματικό κίνητρο για διαρκή ενασχόληση με τη γυμναστική.

Δίνουν έμφαση και στην ελάχιστη κίνηση

Η σωματική άσκηση δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα ή έντονη για να θεωρηθεί ως προπόνηση. «Πολλά από τα πράγματα που ήδη κάνεις χαρακτηρίζονται ως υγιή βήματα», λέει η Segar. Άσε τον εαυτό σου να πιστέψει ότι το να διασχίζεις το πάρκινγκ (2 λεπτά), να πας βόλτα τον σκύλο σου (10 λεπτά), να παίξεις με τα παιδιά σου (15 λεπτά) ή να ασχοληθείς με τη κηπουρική (20 λεπτά), όλα αυτά προστίθενται στην συνολική άσκηση της ημέρας.

Διάβασε επίσης:

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά την προπόνηση

The post Τι κάνουν οι άνθρωποι που δεν χάνουν ποτέ προπόνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα