Περπάτημα για αδυνάτισμα: Πώς θα δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα

19:46 7/11/2020 - Πηγή: iPop

Πόσο αποτελεσματικό είναι το περπάτημα για αδυνάτισμα, δηλαδή το αγαπημένο μας και ίσως το μοναδικό είδος άθλησης κατά τη διάρκεια της καραντίνας; Μπορείς πράγματι να αδυνατίσεις απ’ το περπάτημα κι εάν ναι πώς θα δεις αποτελέσματα;

Το περπάτημα εκτός απ’ τα πολλαπλά του οφέλη για την υγεία είναι ακόμη ιδανικό και για όσους προσπαθούν να αδυνατίσουν. Πόσο πρέπει να περπατάει κανείς για να χάσει βάρος; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη δύο παράγοντες τον χρόνο που περπατάμε και τον ρυθμό.

Σύμφωνα με

έρευνα, όσοι θέλουν να χάσουν βάρος απ’ το περπάτημα θα πρέπει να περπατάνε γρήγορα για 30 με 90 λεπτά σε καθημερινή βάση. Μπορεί ακόμη να περπατάει περισσότερο μερικές μέρες και λιγότερο άλλες, αλλά συνολικά κάθε εβδομάδα θα πρέπει να έχει περπατήσει για τουλάχιστον 150 λεπτά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες οδηγίες του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, εκτός απ’ το πόση ώρα περπατάμε, εξίσου σημαντικός είναι και ο ρυθμός περπατήματος. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τον καρδιακό μας ρυθμό, με τους παλμούς της καρδιάς να είναι στο 70% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας, δηλαδή 126 σφυγμοί ανά λεπτό.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Περπάτημα για αδυνάτισμα: Πώς θα δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα