Πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα για τις παραβάσεις και όλα όσα ισχύουν για τις μετακινήσεις

11:50 7/11/2020 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Σάββατο 7/11/2020, η χώρα βρίσκεται επίσημα στο δεύτερο lockdown, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τις 30/11/2020. Τα πρόστιμα θα είναι πιο τσουχτερά για τους παραβάτες από όσο ήταν στο πρώτο lockdown ενώ αυτό που έμεινε σχετικά απαράλλαχτο αλλά ελαφρώς βελτιωμένο είναι οι μετακινήσεις που πρόκειται να κάνουμε πλέον με το γνωστό sms στο 13033.

Πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα

Σε 100% αύξηση του ποσού

βρίσκονται τα πρόστιμα του δεύτερου lockdown αφού πλέον οι παραβάτες θα πληρώνουν 300€ σε σχέση με τα πρόστιμα του Μαρτίου που το ποσό ανερχόταν στα 150€. Το πρόστιμο των 300€ αφορά στους πολίτες οι οποίοι δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους κανόνες μετακίνησης με sms. Όσον αφορά στα πρόστιμα που αφορούν στις επιχειρήσεις, τα φυσικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 €, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας επιβάλλεται για την ίδια παράβαση πρόστιμο 3.000 €.

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεσαι για το sms στο 13033

Το μήνυμα που στέλνουμε από σήμερα, Σάββατο 7/11/2020, πρέπει να είναι της μορφής

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας – όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Όσον αφορά στο διάστημα 21:00-05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις ΜΟΝΟ για λόγους εργασίας [με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS], υγείας [SMS – Επιλογή 1] και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS – Επιλογή 6].

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα για τις παραβάσεις και όλα όσα ισχύουν για τις μετακινήσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα